maanantai 7. marraskuuta 2011

Nettiriippuvuutta?

Olen tunnustanut jonkinasteisen nettiriippuvuuteni blogin lukijoille. Huolestuttavin oire on mielestäni netissä käytettyjen tuntien lisäksi se, että ajattelen erittäin paljon nettiin liittyviä asioita (erityisesti blogeja ja niiden kirjoittajia) silloinkin, kun en ole koneella. Verkkoklinikan sivuilta löytyneen IAT-nettiriippuvuustestin tulos yllätti minut, ongelma ei sen mukaan näyttäisi olevan niin paha, kun itse olin ajatellut. "Olet jokseenkin tavallinen internetin käyttäjä. Saatat silloin tällöin viipyä nettiympäristössä hieman liian pitkään, mutta internetin käyttösi on kuitenkin hallinnassa", sanoi testitulos. Pitää pyytää vielä mies tekemään kumppanille suunnattu versio minun netin käytöstäni. Ajankäytön suuntaaminen muihin asioihin tuskin haittaisi kuitenkaan, vaikken virallisesti nettiriippuvainen olisikaan.

Nettiriippuvuutta arvioiva IAT-testi löytyy täältä ja kumppanille tarkoitettu versio täältä.

kuva täältä

Jakakaa ideoitanne siitä, mitä muuta vauvan kanssa voisi tehdä päivisin kuin olla koneella! Taidemuseoita, lenkkipolkuja, kirjastoa, kahviloita, kiertelyä ei-nettikaupoissa? Erityisesti Turun keskustan alueen vinkit kiinnostavat. Monessa paikassa voisi varmaan viihtyä ihan kahdestaankin vauvan kanssa, valtaosa ystävistäni on valitettavasti päivisin töissä tai luennoilla. Onneksi muutama vanhempain- tai hoitovapaaalla olevakin löytyy. Vielä kun saisi sovittua useammin tapaamisia.

Ihan oma ideamme oli varata tälle viikolle päivä maissa -risteily Tukholmaan ystäväni kanssa. Viking Line lupasi ystävällisesti päästää tämän vasta 20-vuotiaan äiti-ihmisen arkena laivalle lapsensa, minun ja vauvani kanssa poikkeusluvalla. Normaalisti kun ikäraja on arkenakin 21 vuotta. Tukholmavinkkejä vauvan ja yksivuotiaan kanssa liikkuville saa siis myös vihjaista!

8 kommenttia:

 1. Mä olen myös pääosin päivisin kotona, sovitaan useammin tapaamisia :)

  VastaaPoista
 2. aniiti: joo, voitaisiin kyllä nähdä päivisin! esimerkiksi lounasseuraa vailla ollaan usein, voidaan kävellä jonnekin sinne sun lähellekin ihan hyvin.

  VastaaPoista
 3. mut oli toi testikin vähän tyhmä kyllä.. että en tiedä kannattaako tuudittautua ihan vaan sen perusteella :D tai siis tossa haetaan jotenki sellaista pakonomaista suhtautumista koneellaoloon, vaikka suurimmalle osalle meistä langoilla roikkujista ei tee kuitenkaan erityisen tiukkaa olla vaikka mökillä ilman nettiyhteyttä. se on vaan tapa, joka on vienyt sijaa muilta toiminnoilta - heti kun jotain muuta ilmenee, niin ei kukaan silloin koneelle kaipaa. pitäisi taas vaan just muistaa että mitä kaikkea muuta sitä voikaan vapaa-ajallaan tehdä :)

  VastaaPoista
 4. hanna: ymmärsinkin, että tuo testi mittaa lähinnä sitä, onko kyseessä sairaudeksi luokiteltava riippuvuus, joka vaatii todennäköisesti hoitoa. mutta aikasyöppö tämä netti kyllä on ja jatkuva selaimen aukaiseminen on kyllä vähän turhan tiukkaan jäänyt tapa.

  VastaaPoista
 5. tee vaikka lisää käsitöitä, ne osaa olla aika koukuttavia myös:) tai lue jotain ihania kirjoja. Luitko jo Turkka Hautalan Salon ja Paluun? Kierrä turun museoita, niitä missä et koskaan ole käynyt... Apteekkimuseo? jajaja Stockmannin jouluosasto?

  VastaaPoista
 6. Sisko: kiitos vinkeista! apteekkimuseossa olen käynyt kesällä, sinne on vähän vaikea (=käytännössä mahdoton) mennä rattaiden kanssa, mutta kantoliinalla onnistuisi. Turkka Hautalat on lukematta, tällä hetkellä on kesken Cunninghamin Tunnit. Jouluosastoille täytyy ehtiä pian!

  VastaaPoista
 7. Vinnkinä lasten kanssa risteilyyn: Itkuhälyyttimet .. = http://mamigogo.blogspot.com/2011/05/kaytiin-ruotsissa.html ;P

  VastaaPoista
 8. Minttu: heh, kieltämättä hyvä idea :)

  VastaaPoista