maanantai 28. marraskuuta 2011

Nepistä asiaa

Mielestäni lastenvaatteissa nepit ovat selvästi helppokäyttöisempiä kuin napit, varsinkin siinä vaiheessa kun vauva alkaa pyöriä pukiessa kuin väkkärä ja kääntää tietysti vaatteen nepitettävän tai napitettavan puolen aina poispäin pukijasta. Nepit ovat varmasti olleet käteviä myös jonkun muun kuin minun mielestä, koska valtaosassa nykyaikaisista vauvanvaatteista on niitä. Viime aikoina olen törmännyt neppien laatuongelmiin neljässä uutena käyttöön otetussa vauvanvaatteessa. En ole palauttanut vielä ainoatakaan, koska kolme näistä vaatteista on lahjaksi saatuja ja sen ainoan itse ostamani kohdalla mietin, otanko yhteyttä myyjään vai valmistajaan. Vaikka kaikki vaatteet ovat vielä ainakin jotakuinkin käyttökuntoisia, haluan antaa palautetta valmistajille, jotta osaisivat ehkä tulevaisuudessa välttää vastaavat laatuongelmat.


Laatuongelma nro. 1: Tutta. Tämä Tutan body on kooltaan säädettävä. Haaraneppejä on kahdessa eri tasossa ja hihat ovat käännettävät. Nerokasta. Haarassa olevat naarasnepit olivat kuitenkin saaneet "käyttöpuoliskon" ja "kiinnityspuoliskon" väliin vähän liikaa kangasta. Bodyn ensimmäisen käyttökerran jälkeen irtosi yksi neppi ja toisen käyttökerran jälkeen toinen. Lähetin Tutalle juuri palautetta ja odottelen vastausta.

Laatuongelma nro. 2: Name it. Lahjaksi saadun bodyn haaranepit eivät pysy kunnolla kiinni. Tästä ei ole kuvaa, koska ongelman havainnollistaminen vaatisi videon. Luotan kuitenkin mielikuvitukseenne ja saatte itse kuvitella, miten nepit poksahtelevat auki, kun vauvaa nostaa kainaloista.
Laatuongelmat nro. 3 & 4: Polarn o. Pyret (punainen body yllä) ja Snoozy (mustavalkoinen "kuolahuivi" alla). Nepit pysyvät kiinni vähän turhankin hyvin ja kangas ympäriltä alkaa hajota niitä avatessa. Polarn o. Pyretin body on erittäin kestävän tuntuista kangasta, mutta nepit ovat silti liian lujat. Tästä en ole jaksanut laittaa palautetta, koska jos kangas ei kamalasti enempää purkaudu, tuo ei haittaa minua oikeastaan yhtään. Snoozyn huivi on ohuempaa ja heppoisemman tuntuista kangasta, joka on ratkeillut joka puolelta nepin ympäriltä. Saa esittää veikkauksia siitä, monenko käyttökerran jälkeen neppi irtoaa! Voin lähettää irronneen nepin palkinnoksi oikein arvanneelle. Olen yrittänyt avata neppejä varovasti ja vetää kappaleita kohtisuoraan erilleen toisistaan. Mielestäni ei kuitenkaan voida vaatia, etten vetäisi ollenkaan kankaasta kiinni pitäen, koska kynsien tunkeminen tiukkojen neppien väliin ei houkuttele.

Onko muilla ollut (lasten)vaatteiden kanssa neppiongelmia, vai teenkö minä vain jotain väärin?

edit: Tutta vastasi palautteeseeni erittäin nopeasti. He lupasivat lähettää korvaavan tuotteen minulle ja vinkkasivat, että suutarilla voi käydä painattamassa uudet nepit irronneiden tilalle, ettei tämäkään body jäisi käyttämättä. Asiakaspalvelu toimi minusta juuri niinkuin toivoa saattaa!

edit2: Otin yhteyttä myös Snoozyn huivin myyneeseen Baobab Kidsiin ja he tarjosivat mahdollisuutta vaihtaa huivi ehjään. Myös heidän asiakaspalvelunsa toimi nopeasti eikä siinä muutenkaan ole valittamista.

edit3: Polarn o. Pyret otti minuun yhteyttä tämän postauksen perusteella ja neuvoi käymään liikkeessä vaihtamassa bodyn uuteen. Erittäin asiallista suhtautumista siis heilläkin, vaikka ongelma vaatteessa on näin pieni.

4 kommenttia:

 1. No voihan neppi!

  Irronnut minulta ei ikinä mitään ole, mutta kaksi viimeistä ongelmaa ovat tuttuja.

  Huonosti pitävästä nepistä olen muutaman kerran reklamoinut (mm h&m) ja saanut aina uuden tuotteen tai rahat takaisin.

  Liian tiukasta nepistä taas olisi jotenkin aika tyhmä valittaa. Yritän avata ne mahdollisimman varovasti ettei kangas repeä (välillä juurikin kynsillä).

  Tää oli hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
 2. Minttu: nuo löysät nepit ovat kyllä ärsyttävimpiä, niiden takia vaate jää helposti käyttämättä, pienet repeämät eivät niin haittaa, varsinkaan kun ne jäävät piiloon. Tiukat nepit varmasti löystyvät käytössä, nämä vaatteet ovat kaikki olleet vasta aika vähän aikaa käytössä. Itselleni on jäänyt elävästi mieleen ompeluopit, joiden mukaan ei saa valita kangasta vahvempaa lankaa, saman pitäisi koskea neppejä. Vaatteen sauma tai neppi on helpompi korjata kuin repeytynyt kangas.

  VastaaPoista
 3. aniiti: niin on! onneksi valmistajat tuntuvat ottavan aika hyvin vastuun näistä.

  VastaaPoista