keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Syksyä ja tunnustuksia (ei blogi-sellaisia)

On sateista. Vauva nukkuu petaamattomalla sängyllämme. Olen syönyt pari palaa erittäin tummaa suklaata kahvin kanssa ja iloinnut hyvin pinnallisista asioista, T by Alexander Wangin neulepaidasta ja Marimekon nahkaisesta Mini Matkurista (Kyllä! Päädyin sittenkin ajattelemaan, että se on minulle juuri sopivan kokoinen ja muutenkin kaikin puolin sopiva laukku.) sekä yhdestä tänään varmistuneesta, isosta opiskelun loppumiseen ja työelämään siirtymiseen liittyvästä jutusta, joka ajoittuu ensi kesälle. Olen lukenut Gloriaa ja Trendiä, neulonut ja tavannut ystäviä. Istunut vähän vähemmän koneella. Tavallisesti vietän koneella ihan liikaa aikaa.

Minä olen nettiaddikti. Tämä ei edes ole mikään aivan kepeä heitto, koska se on melkoisen totta. Istun koneella yleensä niin monta tuntia päivässä, etten kehtaa edes laskea, saatika sitten sanoa sitä teille. Tarkistan "ihan nopeasti" koneelta pieniä juttuja. Sataako ulkona (eikös sen näkisi ikkunasta?). Mitä yliopiston ruokaloissa on lounaana. Kuinka monta minuuttia kestää kävellä neuvolaan. Moneltako kirjasto menee kiinni. Onko suosikkinettikauppoihin tullut uutuuksia. Myisikö joku huutiksessa kirjaa, jonka ajattelin lukea. Milloin Glorian Kodin seuraava numero ilmestyy. Kun istuudun koneelle, unohdan usein, miksi siihen tulin. Ja kun olen poissa kotoa, unohdan, miten tärkeä netti on minulle enkä kaipaa konettani, en blogeja enkä sähköpostia ja vielä vähemmän Facebookkia ja Googleplussaa. En yhtään ihmettele kertomuksia siitä, miten nettipokeri on vienyt jonkun äitiyspäivärahat. Itse en ole onneksi kokeillut, jään koukkuun tetrikseenkin.

Ei ole kovin coolia olla nettiriippuvainen. Nyt aion tehdä jotain muuta loppupäivän.

Onko siellä nettiaddikteja?

8 kommenttia:

 1. nettiaddikti ilmoittautuu täälläkin. useimmiten kotona ollessa myös kone on auki ja kun kone on auki on myös twitter ja sähköposti auki.
  mutta toisaalta ihan totta tuo, että ei niitä sitten oikeastaan kaipaa, kun netti ei yksinkertaisesti ole saatavilla.

  VastaaPoista
 2. aniiti: kiva kuulla, etten ole yksin!

  VastaaPoista
 3. mä en ole ollenkaan nettiaddikti, vaan useimmiten välttelen konetta ja joudun tsemppaamaan mennäkseni koneelle lukemaan s-postia, maksamaan laskuja ja päivittämään blogia. uskoisin, että sunkin nettiaddiktoituminen katoisi nopeasti, jos vaihtaisit netin mahdollisimman hitaaseen ja oikuttelevaan yhteyteen. jos siis täytyy näin rajut keinot ottaa käyttöön. suosittelen elisan tai dnan nettitikkua. toinen vaihtoehto on hajoamispisteessä oleva 4 v vanha hp:n läppäri. sekin karkottaa tehokkaasti näytön ääreltä. :)

  tsemppiä! onneksi et pelaile. ja muistat välillä syödä myös suklaata ja lukea.

  VastaaPoista
 4. Sisko: pitääkin ehdottaa miehelle tuota hitaampaa nettiä :D ja koneen saa varmasti hitaaksi, jos poistaa virustorjuntaohjelman käytöstä.

  VastaaPoista
 5. nettiaddiktit, mitä ne on? Ite en kyllä ainakaa..

  VastaaPoista
 6. Loistava postaus! :D Mitään en tunnusta.. ;-D

  VastaaPoista
 7. Joo, mäkään en tunnusta...
  On vain vaikeaa olla pois netistä jos istuu töissä koko päivän koneella! ;D

  VastaaPoista
 8. wikke: niinpä! kesti aikansa, ennen kuin aloin tajuta, että se ei oo "ne" nettiaddiktit vaan me.

  Eppusen kaapilla: en minäkään, helposti :)

  Sari - MrsAgatha: ja on vaikea olla pois netistä kun vauvaa on niin kätevä keinuttaa jalalla sitterissä samalla kun istuu koneella :)

  VastaaPoista