lauantai 29. lokakuuta 2011

Lauantaiajatuksia


Sain tällä viikolla vihdoin lokakuun alussa eräästä nettikaupasta tilaamani kokonaan luonnonkumisen tutin. En kerro tässä, mistä sen tilasin, koska nettikauppa ei mielestäni ansaitse suositteluja. Teen nettiostoksiani mielelläni pienistä, suomalaisista nettikaupoista. Tiedättehän, sellaisista, joita joku pyörittää yksin kotoaan käsin, pakkaa tuotteet itse kierrätyskuoreen ja kirjoittaa kirjekuoren päälle nimen kuulakärkikynällä. Tavallisesti sellaisista nettikaupoista saa oikein ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Nyt opin erehdyksen kautta, että nämäkin nettikaupat kannattaa aina googlata ennen ostosten tekemistä. En ollut ensimmäinen, jonka tilauksen toimituksessa kesti lähes kuukausi luvatun 2-7 arkipäivän sijaan ja jonka sähköposteihin vastattiin vasta pitkän viiveen jälkeen ylimalkaisella viestillä, jossa kerrottiin omistajan olleen "terveyssyistä" poissa hoitamasta tilauksia.

Ymmärrän täysin, että yhden ihmisen (?) pyörittämässä yrityksessä yllättävä sairastuminen voi aiheuttaa viiveitä tilauksissa. Mielestäni tällöin pitäisi kuitenkin pyrkiä tiedottamaan asiakkaille mahdollisimman pian toimitusvaikeuksista, jos ei henkilökohtaisella sähköpostilla, niin vaikkapa nettikaupan etusivulla tai sähköpostin poissaoloviestillä. Vaikka sitten jälkeenpäin, jos heti ei onnistu esimerkiksi sairaalahoidon vuoksi. Virheitä tosin sattuu enkä tämän vuoksi vielä hylkäisi nettikauppaa, jos usealla keskustelupalstalla ei olisi kerrottu samanlaisista kokemuksista kyseisen yrityksen suhteen vuosien ajalta. Kauppias olisi minusta voinut vaikka tarjota mahdollisuutta kaupan purkuun, niin itselleni olisi jäänyt asioinnista paljon parempi maku. (Vaikken olisikaan purkanut kauppaa.)

Mutta ei enempää tätä vaahtoamista, todettakoon vain, että nettikauppa tosiaan kannattaa googlata ennen tilauksen tekemistä.

Taustalla muuten näkyy jo jonkin aikaa lukeilla ollut F. Scott Fitzgeraldin kirja Kultahattu. Kirja on mielestäni ehdottomasti lukemisen arvoinen, vaikka se onkin kiertänyt minulla pitkin pöydänkulmia kesken olevana jo melko pitkään. Ehkä tämän viikonlopun aikana lukaisen sen loppuun ja siirryn seuraavaan kiinnostavaan kirjaan.

4 kommenttia:

 1. Tuli yks kauppa mieleen joka kerää vain negatiivista palautetta joka puolelta mutta piti heti kattoa ja niiltä ei saa noita tutteja joten ilmeisesti on joku toinenkin huono kauppa... ;D
  Joo, jotkut kaupat ei vaan osaa kunnon asiakaspalvelua. Onneksi (yleensä) näistä pienistä suomalaisista kaupoista saa parasta palvelua mutta joskus joutuu pettymään. Ei sitä sit siihen pettymyksen tuottaneeseen kauppaan enää kyllä tule palattua.

  Soft Gallery ja Modéerska Huset on ihania, ei kai haittaa jos kanssa kirjoitan tuosta jälkimmäisestä? Sain sieltä meiliä pari päivää sitten ja siellä oli niin ihana paita josta on pakko blogata! ;D

  VastaaPoista
 2. Sari: ei tietenkään haittaa, jos kirjoitat Modéerska Husetista, en minä sitä omista tai edes ole ensimmäinen, joka on ihastunut merkkiin ;)

  VastaaPoista
 3. Sari: mukava kyllä silti, kun kysyit :)

  VastaaPoista