torstai 15. syyskuuta 2011

Tyttövärejä ja kaikkea muuta tosi söpöä

Pientä tyttöämme on useammin kuin kerran luultu pojaksi ja vielä useammin on kysytty, onko hän tyttö vai poika. Kummatkaan tapaukset eivät tietenkään ole loukanneet minua, mutta pojaksi luullut on yleensä kokenut jonkinlaista tarvetta selitellä, että oikeastaan eihän tuo ollenkaan pojalta sittenkään näytä. Mielestäni pienestä vauvasta on yleensä todella vaikea tietää sukupuoli vaatteita katsomatta. Tyttöämme kasvatetaan kyllä ihan tyttönä eikä meillä ole mitään tarvetta peitellä hänen sukupuoltaan, mutta en silti aina koe aiheelliseksi alleviivata sitä vaaleanpunaisilla hörselöillä. Oikeastaan en ole kamalasti pitänyt vaaleanpunaisesta muutenkaan. Nykyään se näyttää mielestäni ihan hyvältä vaikkapa mustaan yhdistettynä.


Silti mielestäni on vähän hassua, että esimerkiksi mustavalkoraidalliseen bodyyn puettu vauva on monen mielestä tietysti poika. Eivätkö nuo värit ole niitä kuuluisia neutraaleja, samoin kuin vaikkapa beige. Ja muutenkin, eikö värivastakkainasettelun ajan pitänyt jo olla ohi, kun naapurin isälläkin on jo vuosia ollut niitä vaaleanpunaisia kauluspaitoja. Myönnän olevani sen verran heikko äiti, että nykyisin olen kuitenkin hankkinut vauvalle vähän enemmän "tyttövärisiä" ja tyttömäisiä vaatteita. (Silti kirkkaanpunainen on mielestäni edelleen poikaväri ja vaaleansininen tyttöväri ja meidän tyttömme käyttää kummankin värisiä vaatteita.)

Tällaisia tyttövaatteita löysin tänään kirppikseltä. Vaaleanpunaista ja kimaltavaa.


 (body Marimekko, tossut Lindex ja Adidas, paita Benetton)

6 kommenttia:

 1. värillä niin väliä.
  erityisen ihana tuo marimekkobody ja adidastossut :)

  VastaaPoista
 2. aniiti: minäkin ihastuin tuohon marimekon bodyyn eniten. ja noista adidaksen tossuista taas maksoin kokonaista 2,5e. yleensä niistä pyydetään enemmän.

  VastaaPoista
 3. Mull on muutama vaate jotka otin mun kaverilta et saat katsoa jos haluat ostaa niistä jotain. Yritin vähä mietiä niitä valitessani et mistä tykkäisit:D

  VastaaPoista
 4. Ihanan tyttömäisiä vaatteita :) kiva blogi, lueskelin vanhempiakin juttuja. Meille kävin muuten juuri tänään varaamassa tuon saman lämpöpussin, jonka olit ostanut huutiksesta. Ovat kuulemma kysyttyä tavaraa :)

  VastaaPoista
 5. Onnen Omenia: kiva, jos löytyi jotain luettavaa :)

  VastaaPoista