torstai 18. elokuuta 2011

Maailman laiskimman valokuvaajan uusimmat huutislöydöt (tämä otsikko ei edes ole vitsi)

Pahoittelen viime aikojen postausten tason laskua. Suurimmassa osassa on jostain lainattuja kuvia siksi, että olen yksinkertaisesti ollut ihan kamalan laiska valokuvaaja. Lähes yhtä usein postauksissa hehkutetaan huutonettiä, vaikka en edelleenkään saa heiltä korvausta siitä hyvästä. Hmm, pitäisi varmaan vaatia jotain.


Tässä kuitenkin nämä viimeisimmät ostokset: Norlien neulehaalari koossa 68 tytölle syksyksi ja talvea varten Eisbärchenin musta isonkarhun lämpöpussi. Neulehaalarista (70 % puuvillaa, 30 % villaa) maksamani kymmenen euroa tuntuu toisaalta paljolta, mutta uuden hintaan nähden tuo ei ole kamalan paha. Lämpöpussista maksoin 21 e, mikä on myös mielestäni siedettävä summa uuden hintaan nähden. Alennusmyynnistäkään näitä on turha etsiä ennen pakkasia. Halusin äitiyspakkauksen pussia lämpimämmän makuupussin, koska meillä ei ole parveketta. Jos vauva nukahtaa talvella ulos rattaisiin ja haluan jo itse tulla sisälle, vauvaa ei siis voi lykätä jatkamaan uniaan parvekkeelle. Kadun varteenkaan en viitsisi jättää nukkumaan. Ajattelin, että näin paksuun makuupussiin vauvalle ei tarvitse pukea kamalasti muuta vaatetta ja sisälle tullessa voin vaivihkaa avata makuupussin ehkä jopa herättämättä vauvaa. Ihan optimiratkaisu tämä ei ole siksi, että lämmin pussi jää hiostamaan ainakin selkäpuolelta, mutta toimii luultavasti kuitenkin paremmin kuin ohuen makuupussin avaaminen ja haalarin riisuminen.

16 kommenttia:

 1. tuo haalari on valtavan söpö! teillä on kyllä turun/suomen/maailman tyylikkäin vauvanen <3

  t.essi

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti haalari!!
  Me todettiin viime talvena, ettei mikään makuupussi ole yhtä ylivertainen kun untuva. Onko tuo untuvaa? Meillä nimittäin oli myöskin tosi paksu pussi, mutta jos materiaali ei ole untuvaa on se hiostavaa. Mikä ei pidemmän päälle ole hyvä, jos pakkasella nukkuu. Kosteutta kertyy ja pian onkin kylmä.

  VastaaPoista
 3. Loistavia löytöjä olet tehnyt! Tuo haalari on ehkä suloisin, mitä olen ihan vähään aikaan nähnyt :) Makuupussi vaikuttaa myös oikein järkevältä ostokselta, kunpa olisin itsekin tuon tajunnu (meillä nimittäin oli täsmälleen sama tilanne, ja vauva heräsi aina kun aloin haalaria availemaan..).

  VastaaPoista
 4. Essi: kiitos! äitinsä vastaavasti ei nykyään ole aina niin kamalan tyylikäs, kun ottaa vain ensimmäiset mukavat imetysvaatteet kaapista :)

  anonyymi: tämä ei tietääkseni ole untuvaa (tuskin näin halvalla sellaista saisikaan), mutta päädyin tähän tuntien nettikeskustelukäyttäjäkokemusten lukemisen perusteella ja toivon, että osoittautuu yhtä toimivaksi kuin muilla :) varmaan riippuu vähän lapsestakin, kuka mitenkin hikoilee ja siitä, mitä kuitua pukee alle.

  Juille: itsekin olen ainakin toistaiseksi tyytyväinen löytöihin. toivottavasti vauva ei herää vetoketjun ääneen :)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut löydöistä!:) Itsellä poika nukkui tuossa samaisessa Eisbärchenin pussissa kaikki päiväunensa koko viime talven ajan kovimmillakin pakkasilla!Päällänsä äitiyspakkauksen toppahaalari ja tuon samaisen pakkauksen merinovillapuku. Ja kyllä tarkeni. Ei hionnut yhtään. Kuiva ku kekkonen ja lämmin ku kissanpentu kolmen tunnin päikkäreiden jälkeen!:)

  VastaaPoista
 6. anonyymi: kiva kuulla, että on toiminut teilläkin!

  VastaaPoista
 7. Varmasti totta että on vauvastakin kiinn1:) Meidän hikikallelle ei olisi ikinä toiminut tuo että ä-pakkauksen haalari+makuupussi. Liikaa hengittämätöntä materiaalia välissä. Tuo untuvapussi on siitäkin hyvä, että jos sattuu nukahtamaan muualle, voi siirtää pussiin pelkissä sisävaatteissa ja ulos nukkumaan (ellei ole kova pakkanen)

  VastaaPoista
 8. anonyymi: tässäkin kuulemma monet nukuttavat ihan sisävaatteissa, tietysti 30 asteen pakkasilla tarvitsee varmaan enemmän :)

  VastaaPoista
 9. Tiedän tuon pussin, ei kyllä mene pelkät sisävaatteet pakkasilla:D

  VastaaPoista
 10. Kurkkimassa ;) Tosi kaunis tuo haalari!

  VastaaPoista
 11. anonyymi: varmaan riippuu sitten pakkasesta ja lapsesta, kun osan mielestä menee :) tylsää, jos teillä oli virhehankinta eikä toiminut :/

  Annimanni: kiitos!

  VastaaPoista
 12. Meidän pussi on ollut aivan täydellisen toimiva. Taisit itse pettyä ostokseesi, kun pitää alkaa väittämään vastaan ja vähättelemään.
  ps. 30 asteen pakkasella ei edes mennä ulos vauvan kanssa.

  VastaaPoista
 13. anonyymi: vielä en osaa sanoa, joudunko pettymään, mutta jos pussi on tosiaan huono niin pitää tosiaan ostaa jokin toisenlainen ja myydä tämä edelleen eteenpäin huuto.netissä. näissä huutisostoksissa on onneksi se hyvä puoli, että ei kamalasti häviä vaikka tulisikin hutiostos. jos olisi ostanut jonkun uuden ja kalliin ja vaikeammin myytävän jutun, niin varmasti harmittaisi.

  VastaaPoista
 14. Enhän ole sanonut että pussisi olisi huono, yritin vain tuoda esille että on olemassa jotain mahdollisesti parempaa. Mutta et ilmeisesti osaa hyväksyä muita näkökulmia.
  Enhän ole antanut ymmärtää että pussini olisi uusi ja kallis, kerroin vain että se on untuvaa ja loistava. Laatutavaran saa aina myytyä eteenpäin (uusi+hyvä=vaikeasti myytävä??)

  VastaaPoista
 15. Asta K: varmasti untuvainen pussi onkin monessa suhteessa parempi, sitä en tietenkään kiellä. eikä minulta ole mitään pois, jos jollain on parempi lämpöpussi kuin meillä :) olen ajatellut, että meille kelpaa myös "ihan hyvä" ja ehkä se on meille riittävän hyvä. niin kuin aiemmin totesin, jotkut ovat kuitenkin olleet tyytyväisiä myös eisbärchenin pussiin (esim. tuo toinen anonyymikommentoja ja jotkut omat kaverini). jos tämä pussi taas ei ole alkuunkaan riittävän lämmin, on kiva tietää, että on olemassa myös lämpimämpiä. voi myös olla, että viileämpi on sopiva kun asteita on esim. +5 ja untuvaista kaipaisi sitten kovemmilla pakkasilla.

  VastaaPoista
 16. Tuo on kyllä totta! Pahoittelut jos kirjoitustyylini on toksähtelevä, en silti tarkoita pahalla:)

  VastaaPoista