lauantai 23. heinäkuuta 2011

Yövalo

Kuten olen jo aiemmin kirjoittanut, olemme yrittäneet pitää vauvantarvikehankinnat maltillisina. Moni juttu on meillä lainassa (kuten imetystyyny ja kantoliina). Yhtä olen kuitenkin kaivannut: yölamppua. Täällä Etelä-Suomessa kun yöt alkavat olla melko pimeitä jo tähän aikaan vuodesta ja imettäminen pimeydessä on joskus melkoista haparointia. Kirkkaan lukulampun sytyttämisestä taas virkistyttäisiin kaikki liikaa.

Tähänkin pohdintaan löysin käyttäjäkokemuksia mammafoorumeilta. Niiltä löytyy oikeasti vastaus ihan kaikkeen, mitä vauvan kanssa tulee eteen! Miten äidit oikein pärjäsivät ennen 2000-lukua? Foorumeilla moni on suositellut akkukäyttöistä Ikean Spöka-yölamppua. Nyt vain pitäisi raahautua Ikeaan eikä lähes pakollinen koko tavaratalon kiertäminen houkuttelisi yhden yölampun takia. Jos joku blogia lukevista tutuista on lähiaikoina aikeissa mennä Ikeaan, ottaisin mielelläni yhden tällaisen, ihan kumman mallisen vain. Maksan tietysti lampun hinnan ja vaikka hakupalkkaakin.
kuva: ikea.fi

9 kommenttia:

 1. Tuollainen hämärä yövalo on kyllä tarpeen.

  Mä elin muutama vuosi sitten jotain barbapapa-hulluutta, silloin tuli ostettua Lumiloven barbapapa yövalo. On se edelleen aika ihana silti, vaikka muuten koko barba-homma on mennyt ohi ja kyllästyttää.

  VastaaPoista
 2. mä tiedän yhden joka käy siellä aika säännöllisesti :) vois varmaan kipaista joku päivä tavaratalonkin läpi ulosmennessään.

  VastaaPoista
 3. mami go go: lapsille on kyllä vaikka mitä kivoja yövaloja!

  hanna: jos tämä eräs tuntemasi henkilö ei koe sitä kuormittavaksi, niin olisin kovin iloinen :)

  VastaaPoista
 4. Meiän piti kans ostaa ton tyyppinen lamppu juuri samasta syystä.. Mä niin odotan teiän näkemistä! Harmittaa nii paljon ettei päästy sillon yks pvä tulee:( teiän vauvalahjaki on ollu jo vaik kuin kauan meiän autos;D Lähetää K:n kans huomen tre:lle ja tullaa vasta su takas mut sitä seuraaval vkol on pakko nähä! Neiti on varmasti kasvanu ihan hirveesti viime kerrasta! Terkkuja isukille;)

  VastaaPoista
 5. käsbe: odotan myös, että pääset käymään tai mennään yhdessä jonnekin. sitten kun tulette tampereelta :) tänään on neuvola, ei tuo tyttö ainakaan kutistuneen näytä :)

  VastaaPoista
 6. Me hankittiin Gredelinistä sellanen kärpässienilamppu. Probleema nyt onkin sitten se, että missä siitä oikeasti on apua :D Miehen puolelle sänkyä tulee pieni yöpöytä, en tiedä auttaako se sieltä asti. Omalla puolella sitten on se pinnasänky, mitään pysyvää yöpöytää siihen ei voi laittaa koska sänky on jo niin pitkällä kuin vai voi tukkimatta vaatekaappeja. Omalla puolella on sitten seinällä jalkopään kohdalla pari Muurame-laatikostoa, mutta sillä etäisyydellä, että pitäisi nousta napsauttaakseen sen päälle ja silloin taas idea pinnasängyn tuomisesta meidän sängyn viereen joka yö imetystä helpottaakseen kärsii, jos kuitenkin on noustava. Hankalaa :D

  VastaaPoista
 7. Onneli: meilläkin on kyllä monessa jutussa vähän järjestelemistä kun on niin pienet tilat :) tämä lamppu toimii onneksi myös langattomana, niin on helppo pitää vaikka lapsen sängyn jalkopäässä jos ei muuta keksi.

  VastaaPoista
 8. Hehe, aikamoista tetriksenpeluuta meilläkin ollut vaikka pikkusen on neliöitä enemmän. Mutta vanhaan järjestykseen tottuneena (parvisänky ja sen alla oleva tila hyötykäytössä yms.) aika paljon saa sumplata kun on vain lattianeliöt enää käytössä ja sänkykin 40 cm leveämpi kuin vanha parvi :D Mutta sopu sijaa antaa ja ongelmat onneksi vain tätä suuruusluokkaa ;D

  Hyvä tietää että tuo toimii langattomana jos tuntuu että tarvitsee pakosti sellaisen. Mutta ehtii hankkia sitten kun näkee miten asiat sujuu. On vaan aina kiva tietää heti mistä saa ja minkäkinlaista.

  VastaaPoista
 9. Onneli: minäkin tykkään kartoittaa valikoimia aina ennen kun teen ostopäätöksiä :) yleensä tiedän sitten heti kun jotain tarvii, mistä sellaisen saa ja mihin hintaan.

  VastaaPoista