keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kolmen koti 37 neliön kaksiossa

Aiomme jatkaa asumista pienessä vuokrakaksiossamme myös vauvan syntymän jälkeen. Vauvan vaatimien huonekalujen järjestäminen tänne on vaatinut vähän mielikuvitusta. Välttämättömiä huonekaluja tuntuu olevan aika monta: sohva, lipasto vauvan vaatteille, kirjahylly, ruokapöytä, astiakaappi ja sekä vanhempien että vauvan sängyt. Vauvan sänky on lainassa isovanhemmilta, se on yli kolmenkymmenen vuoden ajan usealla lapsella palvellut rottinkisänky.Olen joka tapauksessa yrittänyt välttää kodissamme täyteen ahdettua tunnelmaa. Jokaisen huonekalun on oltava päivittäin käytössä, muuten se saa lähteä. Mietin jatkuvasti, millaisilla järjestelyillä pieni tila saadaan vielä tehokkaammin käyttöön ja mistä jutuista voidaan luopua. Kaikkia ideoitani ei voida toteuttaa, koska asumme vuokralla. Itse toteuttaisin esimerkiksi makuuhuoneen kiinteät vaatekaapit vähän eri tavalla: ne olisivat kattoon asti korkeat, litteämmät ja peilioviset.

Malia jakoi Muoti mielessä -blogissaan loistavia sisustusvinkkejä pikkukotiin, mielestäni yksi parhaista blogipostauksista pitkään aikaan. Kannattaa käydä lukemassa, jos omassa asunnossa ei ole neliöitä riesaksi asti!

4 kommenttia:

 1. Ooh, onpas teillä kaunista! :) Ihanan valoisa koti, ja vitsi miten kauniita kukkia :)

  Meilläkin asutaan kaksiota kolmen hengen voimin, tosin meillä on kuutisenkymmentä neliötä. Pohjaratkaisu on kuitenkin sen verran huono, ettei lisäneliöistä ole juuri mitään hyötyä; kodin keskellä jää iso tila jolle ei oikeastaan voi keksiä juuri mitään järkevää käyttöä kun kaikki seinät ovat rikkonaiset. No, täytyy ajatella positiivisesti niin, että se tuo lisää tilan tuntua :D

  VastaaPoista
 2. Juille: kiitos! valoisuus on kyllä tämän asunnon etu. se on varmaankin korkeiden ikkunoiden ansiota. meillä ei taas tuota "keskilattiaa" juuri ole ja joskus kaipaisin sitä.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Tähän mun on pakko avautua: selailin jotain sisustuslehteä, jossa esiteltiin erilaisia koteja. Niistä yhtä tituleerattiin "pikkuyksiöksi". Joo, haistakoon he vaan pikkuyksiön: siinä oli 48 neliötä, iso keittokomero (ei ihan mahtunut pöytää), olohuone, makuuhuone (=2 huonetta, joten kuinka niin se on yksiö edes??), iso kylppäri ja sauna... Hohhoijaa. Tervetuloa heille tähän mun 21-neliöön tai teidän kaksioon.
  Että alkoikin ärsyttää.

  Mutta teillä on kyllä kovin ihana koti! Sisustuslehdet vain ovat tyhmiä :P

  T.Essi

  VastaaPoista
 4. Essi: muakin usein kummastuttaa nuo 50-neliöiset "pikkuyksiöt" ja se, kun pikkuyksiön sisustuksessa neuvotaan jättämään tyhjiä kohtia sinne tänne. no, ymmärrän kyllä tyhjän tilan merkityksen ja ihan mielelläni jättäisin sellaisia, mutta ihan valtavan avaria kohtia täällä ei kyllä pidetä, jos meinataan oikeasti pystyä asumaan :) siihen kun ainakin minä koen tarvitsevani mm. sängyn ja pöydän.

  VastaaPoista