perjantai 10. kesäkuuta 2011

Käärölle

Olen pakannut valmiiksi yksinkertaiset, pehmeät trikoovaatteet vauvalle sairaalasta kotiutumista varten. En tiedä, tuleeko lähtö synnyttämään tällaisena hellepäivänä vai kylmemmällä säällä. Jos on ihan kamala helle, yksi vaihtoehto "pukea" vauva kotiintulomatkalle on vaippa ja kapaloliina. Turvakaukalon vöiden kanssa tuo ei sovi, mutta omasta voinnistani riippuen saatamme kulkea kotimatkan myös rattaita työntäen, koska asumme niin lähellä sairaalaa.

kuva: beboliina.fi


Ostin oman kapalomme (kuvasta poiketen yksivärinen) huuto.netistä. Se on ohutta trikoota ja vaikuttaa lupaavalta. Saa nähdä, osoittautuuko se meillä myös käytännössä toimivaksi. Minusta vastasyntyneet vauvat näyttävät kapaloituina hauskoilta pikku kääryleiltä. Yksi sellainen meillekin, kiitos!

8 kommenttia:

 1. Kapalointi ja kantoliina ovat parhaimpia keksintöjä ever!
  Meidän neiti oli levoton sätkijä ihan pikkuisena ja kapaloituna nukkui kuin pieni enkeli. Kantoliina taas vapautti touhukkaan mutsin (hah) tekemään milloin mitäkin.

  VastaaPoista
 2. RuusuLiisa: kantoliina minulla onkin kaverilta lainassa, toivottavasti opin käyttämään sitä :) se on tosin pitkä ja paksu trikooliina, että jos helteet jatkuvat tällaisina koko pikkuvauva-ajan, niin jää ehkä käyttämättä, sekä äidin että lapsen mukavuuden nimissä.

  VastaaPoista
 3. Muistaakseni minäkään en ekana kesänä käyttänyt kuin iltaisin koiran kanssa lenkillä liinaa. Syksyllä, mukulan ollessa jo 6kk liina maksoi itsensä takaisin. Talvellakin toimi bussimatkoilla hyvin:D Liinaa voi kuulemma käyttää ad.18kg asti mutten kyl enää käytä :D neiti on 2v ja painaa 12kg. Tuskaa! ja pirulaisella on niin pitkät kintutkin, että mun reidet on helisemässä. Enkä käsitä miksi mun pitäis kantaa kakaraa joka normitilanteessa juoksee koko ajan, paikasta a paikkaan b?!

  VastaaPoista
 4. RuusuLiisa: ajattelin, että voisin hankkia ehkä ei-trikoisen kantoliinan sen jälkeen, kun vauva alkaa olla liian painava tuohon. mutta saa nähdä, koenko sen tarpeelliseksi :)

  VastaaPoista
 5. EI SAA PELOTELLA!!!!!! :D Sain melkee sydärin kun tulin tänne sun blogii ja näin ton vauvan kuvan eka. Tuli semmonen sekunnin ajatus et onko vauva jo syntyny ja kotiinki päässy ku blodia päivität.. ja et oo mul ilmottanu mitää:P mut ei onneks (vai sanoisitko sä et ei ikävä kyllä:;))Meinasin muuten laittaa sul tänää viestin et onks kurjaa???;)t:viime kesänä jättimahasta helteillä "NAUTTINUT"

  VastaaPoista
 6. käsbe: mietin vähän kun laitoin ton kuvan, että säikähtääköhän monet. mutta kapaloaliinaa ilman vauvaa on vähän turha kuvata kun se ei näytä ollenkaan samalta :) onhan mulla lämmin ollut, mutta ei nää helteet raskaana ollessa oo silti onneksi juuri pahempia kuin ei-raskaanakaan. muuten kyllä on jo aika isokokoinen olo, vaikka mahan koko onkin vähän keskikäyrän alapuolella eikä muutenkaan ihan hirveitä määriä ole tullut painoa.

  VastaaPoista
 7. meidän vauva tuotiin kättäriltä bussilla kun äidillä meni hermo :D isä oli unohtanut turvakaukalon ja taksia ei saanut kaukalolla, joten mutsi kietasi lapsen kantoliinaan ja käveli tyynen rauhallisesti bussipysäkille vesisateessa.

  Ja näin juuri laitokselta kotiutuneena muutama vinkki: kannattaa varata muuta evästä kuin suklaata ja lakua + limsaa. Ja kännynlaturi on tärkeämpi kuin pupu+helistin mitkä meillä oli mukana (ja ei siis laturia).

  VastaaPoista
 8. Oi mutsi mutsi: haha, reipas mutsi olet kyllä! kiitos pakkausvinkeistä, kännykän laturi lukeekin muistilapulla ja ainakin hedelmiä on tarkoitus ottaa mukaan - jos niitä sattuu löytymään kotoa silloin. ja ehkäpä suolakeksit uppoaisivat taas alkuraskauden yliannostuksen jälkeen.

  VastaaPoista