tiistai 7. kesäkuuta 2011

Basilika, ananas, persilija


En halua laskea, monesko ananaskuva tämä on blogini historiassa, koska mielestäni ananaksia ei vain voi valokuvata liikaa. Kuvassa vasemmalla oleva basilika on raukan näköinen, koska olen riipinyt siitä lehtiä ruoanlaittoon niin suurella antaumuksella. Sen multapaakkukin taitaa olla jo aika täynnä juuria. Oikeanpuoleinen persilija taas on toistaiseksi saanut kasvaa rauhassa, mutta vain siksi, että se on ollut meillä niin vähän aikaa. Se on peräisin joltakin lähiseudun luomutilalta, mutta en millään muista miltä. Tilattu yliopiston luomupiirin kautta. Luomupiiriäkään en voisi lakata hehkuttamasta, mutta parasta kai pitää nyt suuta supussa, kun siihen ei voida tällä hetkellä ottaa lisää jäseniä.

Raskausaika alkaa olla väkisinkin lopuillaan. Vauva on täysiaikainen ylihuomenna ja synnytys käynnistetään viimeistään noin viiden viikon päästä. Ei vielä yhtään tunnu siltä, että vauva voisi mahdollisesti syntyäkin, vaikka lääkäri sanoi tänään neuvolassa tervetuloa. Tämä helle ottaa lujille ei-raskausaikaan verrattuna. Esimerkiksi viime kesänä ei mielestäni ollut kertaakaan liian kuuma. Nyt pidän kaikki päivät sälekaihtimia kiinni ja ulkona kuljen varjosta varjoon. Ihmeemmiltä vaivoilta olen onneksi edelleen välttynyt, olen ainoastaan iltapäivisin uupunut ja olo on välillä hankala enkä meinaa löytää mukavaa asentoa millään. Todennäköisesti saan kärsiä synnytyksessä sitten koko helposti sujuneen raskausajan edestä.

2 kommenttia:

  1. yks hyvä kikka minkä tajusin tänä yönä kokeilla on viileässä vedessä uitettu toppi. Vahingossa levittäessäni ennen nukkumaan menoa pyykkejä sain päähäni, että jos laitankin märän vaatteen päälle. Ja oi kyllä! Edellisiltäöiltä tuttu tuskallinen kääntelehtiminen loppui täysin, nukahdin heti. Nyt heräsin ja toppi on kuivunut aikalailla kokonaan.

    VastaaPoista
  2. Oi mutsi mutsi: kiitos vinkistä! joskus olen kastellut lakanoita suihkepullolla. nyt on toistaiseksi riittänyt ikkuna auki nukkuminen, mutta ei välttämättä enää kauaa.

    VastaaPoista