perjantai 13. toukokuuta 2011

Kirahvi

kuva: sophiethegiraffe.fi

Leluhankinnat olen toistaiseksi malttanut jättää suosiolla, lukuun ottamatta kirppikseltä ostettua leikkimattoa, jossa on lelukaaret. Tämä suloinen otus ei kuitenkaan jätä minua rauhaan. Valmistajan nettisivujen mainospuheet eivät yhtään auta asiaa:

Sophie the Giraffe on 100 % luonnonmukainen purulelu. Se on ainoa vauvojen purulelu, joka on ollut myynnissä lähes 50 vuotta. Sophie valmistetaan edelleen käsityönä Ranskan Rumillyssä luonnonkumista ja se maalataan käsin elintarvikepohjaisilla maaleilla. Siinä ei siis ole ftalaatteja, bisfenoli-A:ta tai muita haitallisia kemikaaleja.

Suhtaudun ainoastaan hiukan varauksella tuohon "100 % luonnonmukaisuuteen", vaikka saattaahan se tottakin olla. Luonnonmukaisesta tuntuu vain olevan niin paljon erilaisia määritelmiä. Minusta luonnonmukainen on esimerkiksi lapsuudenkodin lähimetsässä kasvanut mustikka eikä sitäkään oikeastaan voi sanoa luonnonmukaiseksi kun se on ennemminkin täysin luonnollinen. Ok, myönnyttäköön siihen, että luonnonmukaisia ovat esimerkiksi kasvit, joiden viljelyssä on pyritty jäljittelemään luonnon olosuhteita.

Tämä vauvalelu tuntuu olevan melkoisen muodikas ja esimerkiksi julkkisten lapset retuuttavat ja järsivät niitä näyttävästi lehtikuvissa. En ole raskinut ainakaan vielä investoida tähän, kun vauvakaan ei kuitenkaan ihan heti synnyttyään vielä ymmärrä lelujen päälle. Suomessa näitä myydään ainakin Stockmannin lastenosastolla, hinta on muistaakseni 24 e, korjatkaa jos olen väärässä.

8 kommenttia:

 1. elä osta kaikkea itse, niin jää hyviä vinkkejä vauvalahjoiksi ;)

  VastaaPoista
 2. wikke: pitänee jättää siis toistaiseksi ainakin hankkimatta :D

  oi mutsi mutsi: niin on, jotenkin tämä lelu vaikuttaa mielestäni tosi onnistuneelta joka suhteessa.

  VastaaPoista
 3. mä olen kans aina välillä ihastellut tätä ohimennen jossain blogeissa ja kaupan hyllyllä. vanhan ajan hurmaa :)

  VastaaPoista
 4. hanna: sille on kyllä yleensä syynsä, että jotkut tuotteet pysyvät niin pitkään myynnissä.

  VastaaPoista
 5. Mä en ollu ollenkaan tajunnu, että toi lelu ääntelee. Jossain kaupassa aloin ottaa sitä käteen ja melkeen säikähin sitä vinkasua :D Mut siis niin symppis tuo kirahvi :) -janna

  VastaaPoista
 6. Hieman edullisemmin löytyy Gredelinin nettiputiikista, joskin postikulut sen sitten tasoittaa. Mutta siellä on postarit aina saman 2,90 € tilasi mitä tahansa, ja sieltä saa esim. myös lasisia tuttipulloja. Aivan ihana kauppa http://gredelin.fi

  VastaaPoista
 7. janna: haha, en ollut minäkään ajatellut, että se myös ääntelisi!

  Onneli: kiitos nettikauppavinkistä, pitääkin tutustua!

  VastaaPoista