perjantai 18. helmikuuta 2011

Kyllä me sinua odotetaan, vauva!


En varsinaisesti ole hankkinut vauvalle tällaista määrää tavaraa vielä tähän (raskauden puoliväliin) mennessä. Suurin osa kuvassa näkyvistä vaatteista on lainassa kummipojaltamme, jolle ne ovat jo liian pieniä. Vaipat olen hankkinut itse käytettynä. Olen ajatellut ehkä hankkia myös jokusen kuvassa näkyvän vihreän vaipan mallisen yhdenkoon vaipan uutena, mutta ajattelin ensin kokeilla käytetyllä, sopiiko malli lapsellemme. Trikoopeitto, tuttipullo ja tuttinauha ovat uutena ostettuja. Juuri muuta vauvalle ei sitten uutena ole ostettukaan.

Hörppyytysmuki löytyi lastentarvikekirppikseltä. Ammatillisistakaan syistä en halua opettaa vauvaa juomaan nokkamukista (kummallinen hörppimisen ja imemisen välimuoto). Olen kokenut pientenkin hoitolasten juottamisen helpoimmaksi mukista. Tästä hörppyytysmukista on helppo kaataa nestettä sopivan hitaasti. Mukin reuna on myös sopivan ohut pienen lapsen suuhun.


En vielä tiedä, minkä verran (huvi)tuttia vauva tulee käyttämään, mutta ihastuin Kitschin loppuunmyynnissä Helsingissä tähän Elodie Detailsin mustaan tuttinauhaan. Minusta paljon kivempi kuin markettien riemunkirjavat tuttinauhat!


Koska vauva syntyy kesällä, paksu peitto voi olla sille vähän liikaa. Tykkään kuitenkin kääriä pienen vauvan tiukaksi mytyksi vähän kuin kapaloon. Pandatrikoopeitto sekä näytti että tuntui hyvältä ja on helposti pestävä.


Voi olla, että vauva ei koskaan opi kunnolla juomaan tuttipullosta (kokemukseni mukaan kaikki tavanomaisesti kehittyvätkään vauvat eivät opi). Halusin kuitenkin ostaa kokeilua varten yhden pienen tuttipullon, josta esimerkiksi tuleva isä voi syöttää vauvaa minun poissa ollessani. Olen kuullut Dr. Brownin alipainetta tasaavista tuttipulloista niin paljon hyvää, että päädyin sellaiseen. Parhaimmillaan pullo ehkäisee korvatulehduksia ja koliikkia sekä mahdollistaa maidon, korvikkeen tai veden tasaisen virtaamisen imiessä.

7 kommenttia:

 1. oioi kaikenlaisia ihania hankintoja. mutta mistä ihmeestä kaikki tulevat äiditkin yhtäkkiä alkaa tietää kaikista hörppymukeista ja alipainetta tasaavista tuttipulloista? se on kyllä niin oma maailmansa, jonne pääsee tasan vasta sitten kun asia osuu kohdalle :)

  VastaaPoista
 2. hanna: minä tiedän noista syömis- ja nielemisjutuista opiskeluiden takia, mutta monesta muusta jutusta (vaikka vaippajutuista tai rattaista) olen alkanut tietää vasta nyt :)

  VastaaPoista
 3. oi miten ihana peitto! uskomatonta miten sä voit olla niin maltillinen vauvantarvikeostosten suhteen, mulla varmaan samassa tilanteessa riistäytyis ihan käsistä :D

  VastaaPoista
 4. Kirjoitat niin ihanasti, mukava kun oot taas postaillu! :)

  Mielenkiintoisia noi nielemisjutut ym. vaikka aihe ei itselle ajankohtainen olekaan. :)

  Terttu

  VastaaPoista
 5. Kaisa: ihmettelen välillä itsekin maltillisuuttani! johtuu varmaan joistain raskaushormoneista :)

  Terttu: Kiitos! Nyt on taas ollut aikaa ja intoa kirjoitella useammin.

  VastaaPoista
 6. ihania juttuja:) t sara

  VastaaPoista
 7. Sara: oon ihan lapsellinen, kun joka päivä vaan järjestelen vauvan vaatteita lipastoon :)

  VastaaPoista