keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ihan uusia ympäristöjä

Vauvan tulo alkaa tuntua vähitellen todellisemmalta. Maha on suunnilleen viimeisen kuluneen viikon aikana ponkaissut pystyyn niin, että harva varmasti enää luulee, että kyse on vain lihomisesta. Tuntuu kummalliselta ajatus siitä, että meille muuttaa seuraavaksi pariksikymmeneksi vuodeksi joku tyyppi, jota en ole vielä edes tavannut. Ehkä tuo tyyppi alkaa tuntua todellisemmalta sitten, kun liikkeet alkavat tuntua. Vielä en erota niitä muista mahan tuntemuksista, kuten omasta sykkeestäni (menossa rv 17+6, tiedoksi siltä varalta, että blogiani lukee joku, jolle nämä viikot eivät ole yhtä hepreaa kuin minulle muutama kuukausi sitten).

Saamistani vähemmän kannustavista kommenteista huolimatta olen ajatellut kokeilla tulevalla vauvalla ainakin osittain kestovaippoja. Vastasyntyneelle luultavasti harsovaippoja ja sitten joskus myöhemmin taskuvaippoja (tai minkä vain parhaaksi havaitsen). Vaippakäsitteistö on ihan uusi maailma, josta alan vasta vähitellen saada tolkkua. "Aa, näitä kaikkia erilaisia osia ei siis käytetäkään samaan aikaan!" Yritän ajatella asiaa yksinkertaisesti ja maalaisjärjellä. 1) vaipassa tarvii olla jotain hyvin kosteutta imevää 2) vaipassa tarvii olla jotain, mikä estää kosteuden pääsyn vaatteisiin 3) vaipassa olisi ehkä hyvä olla myös sellaista, mikä vie kosteuden pois iholta. Olen miettinyt, yrittäisinkö tehdä vaippoja itse, kun kerran olen aiemminkin ommellut ja omistan ompelukoneen. Samalla voisi tehdä myös kestoliivinsuojia kankaiden jämäpaloista. Tiina Törnströmin Vaippailmiö-kirjassa todettiin, että yksikään kertakäyttövaippa ei ole vielä maatunut. Monenkohan metrin syvyydessä roskakerrosten alla ne vaipat jo ovat, joita minä käytin vuonna 1987? Se määrä ei ole ihan pieni. Tosin tuohon aikaan käytettiin vielä myös harsovaippoja, joiden päälle sidottiin muovi.

Muitakin vauvantarvikehaaveita olen jo ehtinyt kehittää. Yritän ostaa mahdollisimman suuren osan käytettynä. Suurimpia hankintoja tulee varmaankin olemaan vaunut/rattaat. Niistä olen aika ehdottoman rakastunut Bugaboon Cameleoneihin. Luonnonvalkoisen ja tummanharmaan yhdistelmä näyttää tällä hetkellä ehdottomasti parhaalta, mutta pitää katsoa, minkä värisiä käytettynä löytyy. Niihin saa toki vaihdettua kankaita (noita, jotka tuossa alapuolella olevassa kuvassa ovat luonnonvalkoisia).

kuva: myluxbaby.com

Tämän lisäksi haluaisin pikkuvauva-ajaksi kantoliinan. Siinä tosin mietityttää se, miten hyvin sitä jaksaa käyttää, jos kesä on yhtä kuuma kuin viime vuonna. Vauvan laskettu aika on siis kesäkuun lopussa. Tosin olen ajatellut ostaa kantoliinankin käytettynä ja myydä käytön (tai käyttämättäjääneisyyden) jälkeen. Ellen sitten ihastu siihen ja säästä mahdollisille tuleville lapsillemme.

5 kommenttia:

 1. Sydänlämpöiset onnittelut! Ihanaa lukea tällaisia vauvauutisia :)

  VastaaPoista
 2. Oi, onnea! Tuntui hassulta lukea sun kirjottamana vauvoihin liittyviä juttuja. Positiivisessa mielessä siis! :)

  Tepa

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista, Annika ja Tepa! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa Anna! :) Tuli ikävä teitä siellä..oli niin sunlainen teksti, vaikkei sen sisältö ollutkaa normaalia Annaa.:D

  Linda

  VastaaPoista
 5. Linda: hyvä, jos persoonallisuus on silti säilynyt :) tai kenen mielestä hyvä, kenen mielestä ei...

  VastaaPoista