tiistai 7. joulukuuta 2010

Joululeipomuksia

Tein juuri jääkaappiin piparkakkutaikinan odottamaan huomista. Nyt kun vielä malttaisi olla syömättä sitä ennen paistamista!


Tänä vuonna olen varustautunut leipomiseen paremmin kuin muutama vuosi sitten Helsingissä (kuva). Silloin en omistanut ainuttakaan piparkakkumuottia. Onneksi kämppikselläni oli kaksi itsetehtyä sympaattista muottia: kynttilä ja joulukuusi. Loput piparit leikkasin veitsellä mielikuvitukseni mukaan.

Tänä vuonna aion panostaa myös koristeluun. Olen opiskellut hyviä pikeeriohjeita ja etsinyt ideoita netistä. Toivottavasti suureelliset suunnitelmani onnistuvat! Ajattelin kokeilla myös "ikkunapiparien" tekemistä, idea on täältä.

10 kommenttia:

 1. Mä luin noista ikkunapipareista joskus yläasteella jostain lehdestä ja innostuin, tein silloin aika suureellisia piparkakkutaloja. Yks romahti seuraavana päivänä, joten se piti syödä.

  En tykkää hirveesti pipareita, mutta ne ois kyllä kivoja koristeita. Tulihan noita leivottua lasten kanssa, näpertely on niin kivaa.

  VastaaPoista
 2. wikke: mullakin kyllä melko suureellisia koristelusuunnitelmia :) piparkakkutaloja en kuitenkaan tänä vuonna ajatellut tehdä.

  VastaaPoista
 3. Pisteet tuosta itse tehdystä piparitaikinasta :) Onhan se erinomaisen hyvää, maistuu taikinanakin paremmalle.

  VastaaPoista
 4. Louna: kyllä sitä tehdessä muisti jo tuoksustakin, miksi kannattaa tehdä itse (olen siinä yleensä vähän laiska). Oikeastaanhan se on helppo ja nopea tehdä, varsinkin kun paistaminen jakautuu sitten seuraavalle päivälle :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan näköisiä pipareita! :)
  Ja hatunnosto itsetehdystä taikinasta!

  VastaaPoista
 6. mä näin nätisti koristeltuja joulukuusipipareita. oli laitettu kookoshiutaleita, niin näyttivät huurteisilta. ja hopeinen pallo latvaan. t sara

  VastaaPoista
 7. Sara: oi! sääli, etten tykkää kookoksesta, kun kookoshiutaleet on niin kauniita!

  VastaaPoista
 8. Jos kaipaat kauniita ideoita pikeerikoristeluun, niin käypä vilkasee täältä: http://ebetys.com/blog/category/Piparkakkutyöt
  :)

  VastaaPoista
 9. Armi: kiitos! olenkin vähän katsellut noista leivontablogeista koristeluja, mutta käy varmaan herkästi niin, että itsellä ne ei jostain syystä näytä ihan samalta :)

  VastaaPoista