torstai 14. lokakuuta 2010

Suositteluja

Lupasin joskus kaaaauan aikaa sitten kirjoittaa suositteluja joistakin kaupoista/kahviloista/palveluista/muista jutuista, jotka olen kokenut hyviksi. En ole unohtanut lupausta, mutta en ole viime aikoina törmännyt kovin montaa kertaa erityisen suositeltaviin palveluihin. Nyt osaan suositella jo paria:

Kävimme viikonloppuna Tukholmassa pitkästä aikaa katsomassa jotain "oikeaa" nähtävyyttä. Kävimme Vasa-museossa, joka on kyllä toteutettu paremmin kuin mikään museo pitkään aikaan. Näyttelyn kokoaminen yhden laivan ympärille mahdollisti sen, että vähemmänkin valveutunut vierailija tajusi koko ajan, mistä on kyse. Ei loputtomasta muusta näyttelystä irrallisia ruukunsirpaleita ja keihäänkärkiä, joita on vaikea sijoittaa mielessään mihinkään tarinaan. Suosittelen Vasaa kaikille niille, jotka voivat kuvitella menevänsä museoon vapaaehtoisesti :) Sisäänpääsystä sai muuten opiskelija-alennuksen suomalaisella opiskelijakortilla. Muistaakseni se oli noin 80 SEK yhdeltä, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Kyselin Tukholmassa asuvalta ystävältämme ruokapaikkavinkkiä Tukholmasta. Hän suositteli meille Vasamuseon lähellä Djurgårdenissa olevaa Blå Portenia. Blå Porten oli kertakaikkisen sympaattinen pieni (lounas)ravintola. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Paikka ei (kumma kyllä) näyttänyt olevan turistien suosiossa, ainakaan keskellä viikkoa. Turistien suosimissa paikoissa (tai ennemminkin paikoissa, joita pyörittävät turistiasiakkaat) on yksi vika: ravintola ei joudu aivan yhtä tehokkaasti vaalimaan asiakasuskollisuutta, mikä saattaa näkyä palvelun ja ruoan tasossa sekä hinta-laatusuhteessa. Blå Porten ilahdutti edullisuudellaan. Annosten hinta oli noin 100 SEK molemmin puolin.

Yksi suosittelu sentään koti-Suomestakin. Turkulaisille tässä ei välttämättä ole mitään uutta, mutta ulkopaikkakuntalaisille ehkä. Kyseessä on pikkuinen Latte-kahvila lähellä Turun keskustaa ja jokivartta. Todella laaja valikoima ihania kahveja, joita tilatessa ei tarvitse tuijottaa listaa: he tekevät sellaista mitä pyydät. Tilaus voi olla esimerkiksi "jotain aika tummaa mutta ei silti liian ja ei mitään kovin tavallista" ja he tuntuvat tietävän, mitä tarkoitat. Hienoa!!

13 kommenttia:

 1. mä sen sijaan kyllä ihan unohdin tämän omalta kohdaltani :) ja latte on sympaattinen kyl!

  VastaaPoista
 2. hyvä muistutus! en ole käynyt vielä lattessa, täytyypi piipahtaa joku kerta kun nyt työmatkakin kulkee ihan tienoolta.

  puhuttiin juuri tänään kaverin kanssa tukholmasta ja kuinka kiva olisi käydä. tämä blogi ei nyt tehnyt lainkaan hyvää matkakuumeelle, jota kukkaro ei välttämättä oikein sallisi :D

  VastaaPoista
 3. aniiti: turusta tukholmaan päivä maissa -risteilyn (siis kaksi yötä laivassa ja aamusta iltaan maissa) saa viidelläkympillä neljälle. halvempaa kuin helsingissä käynti siis :) laita vikinglinen sivuilla hakuun FRSHOP, niin löydät parhaiten tuon tarjouksen.

  VastaaPoista
 4. Oltiin viime vuoden tammikuussa Tukholmassa just päivä Tukholmassa-risteilyllä, ja käytiin myös Vasa-museossa. Siellä saa ihan ihmeesti kulumaan monta tuntia ja mielenkiinto pysyy silti tosi hyvin yllä vielä viimeisiäkin juttuja katsellessa. Suosittelen!

  VastaaPoista
 5. Mä kävin joskus monta vuotta sitte siel Vasa-museossa.. Se oli kyllä kiva paikka, et vois käydä siel toistenkin.:)

  Tätä sun blogia on muute kiva lukea.. Ahkerasti käyn tääl katsomassa sun päivityksiä :) Kirjota paljon ja usein :D

  Linda

  VastaaPoista
 6. raitasukka: totta! epäilin etukäteen vähän sitä, voiko "yksi laiva" kiinnostaa niin kamalasti, mutta kylläpä vain kiinnosti.

  Linda: Kiitos! Mukava, jos olet tykännyt blogista!

  VastaaPoista
 7. Ihmeellistä, etten oo lattessa käynyt, vaikka turussa asun. Kuulostaa kokemisen arvoiselta! Itse suosittelen tätä http://bossaliina.com. Aivan huippu paikka ja ihana tunnelma. Räsymattoja ja erivärisiä tuoleja. NAM!

  Kivannäköinen blogi sinulla, eka kertaa vierailen. Ehkäpä tulevaisuudessa useammin.. :)

  VastaaPoista
 8. Kaisa: Kiitos kannustavasta kommentistasi! Minulla on kokeilematta tuo suosittelemasi kahvila. Vinkkien vaihto on ihan parasta blogikulttuurissa :)

  VastaaPoista
 9. Nna, mennäänkö joskus yhdessä? Tyttöjen kesken, rupattelemaan, nauttimaan hyvästä teestä ym.

  VastaaPoista
 10. Kaisa: Mennään ihmeessä :) en yhdistänyt ensimmäisestä kommentistasi, että se olit sinä.

  VastaaPoista
 11. Olen muuten tosi monta kertaa kulkenut Latten ohi ja miettinyt, että tuolla on pakko käydä joskus. Jospa joku kerta vielä pysähtyisin ohi mennessäni ja kävisin siellä vihdoin. :)

  VastaaPoista
 12. Tuulia: minäkin kävelin aika monta kertaa ohi, ennenkun rohkenin käydä Lattessa. Kannatti :)

  VastaaPoista