tiistai 19. lokakuuta 2010

Näkyvyyden tavoittelua

Nyt kun ulkona on iltaisin niin pimeää, tunnen joka kerta ilman heijastimilla ja valoilla varustettua pyörääni liikkuessani syyllisyyttä siitä, että minulla ei ole heijastinta. Jostain syystä perinteiset säästöpankkiheijastimet eivät oikein houkuttele. Pitäisi nopeasti löytää jostakin riittävän tyylikäs, mutta toimiva heijastin. Vaatimuksena olisi, että heijastin näkyisi joka puolelta (no, ne säästöpankkiheijastimethan näkyvät) ja materiaali olisi riittävän tehokkaasti heijastavaa (jälleen kerran säästöpankkiheijastin voittaa monet tyylikkäämmistä kilpailijoistaan). Toisaalta kaikkein turvattominta ja laittominta on varmasti kulkea kokonaan ilman heijastinta.
 
kuva: finnishdesignshop.com

Saara Renvallin suunnittelema kukka-heijastin (kuva yllä) on mietityttänyt minua jo vuosia. Heijastin ei tietenkään täytä joka sivulta näkymisen kriteeriä. Kun näin kuvan heijastimesta ensimmäistä kertaa, vuosia sitten, se oli minusta vain yksinkertaisesti melko tylsä ja ruma. Olen  kuitenkin oppinut pitämään heijastimesta sittemmin. Tervetuloa, keski-ikä! Pian pitää hankkia terveyssandaalit ja unikko-farkkutakki tai vastaava univormu. (Edustaisinpa siinä samalla ennakkoluuloja siitä, miltä puheterapeutin pitäisi näyttää.) Olisiko jollain muulla parempia ehdotuksia heijastimeksi? IvanaHelsingin bambi tuntuu  jotenkin liian itsestäänselvältä ratkaisulta.

11 kommenttia:

 1. Katoppa täältä http://www.miniq.fi/category/kivoja-juttuja/
  Makeita mun mielestä, ei ehkä ihan yhtä näyttäviä kuin Renvallin suunnittelema. Tai näyttävä kyllä, muttei niin näkyvä :) Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Kaisa: kiitos vinkistä! olin ihan täysin unohtanut nämä, vaikka joku vuosi sitten niihin törmäsinkin.

  VastaaPoista
 3. marimekolla kaikki on kivaa t sara

  VastaaPoista
 4. sara: siellä on kyllä paljon kaikkea kivaa :) mutta moni ei tule ajatelleeksi, että kaikki marimekon astiat valmistetaan jossain kaukomailla, ei ollenkaan suomessa. vaatteetkin tietysti, mutta sen nyt arvaa.

  VastaaPoista
 5. Unikkofarkkutakkiin sopisikin erinomaisesti Unikko-heijastin :)

  Itse ajattelen tuota Marimekko-asiaa niin, että vaikka paljon tuotteita ulkomailla valmistetaankin, niitä ostamalla tuen kuitenkin suomalaista muotoilua ja suomalaista työtä (esim. jälleenmyynti). Ja käsittääkseni esimerkiksi kankaat painetaan ihan Herttoniemessä, laukut tehdään Sulkavalla ja vaatteita jonkun verran Kiteellä.  Yksinkertaisen ja pelkistetyn ystävänä minun valintani heijastimeksi olisi tämä http://www.aarikka.com/lumi/heijastin (Vaikka Aarikkakin on kyllä aikamoisen keski-ikäistä)

  VastaaPoista
 6. Täsmennän vielä tuota Marimekko-kommentteja väärinkäsityksiä välttääkseni :)

  Missään tapauksessa en hyväksy sitä, jos tuotteita tehdään ulkomailla epäinhimillisissä työolosuhteissa. En tiedä kuinka eettisesti Marimekko tuotteitaan ulkomailla valmistuttaa.

  VastaaPoista
 7. Louna: hyviä kommentteja. pyrin yleensä suosimaan suomalaisia tuotteita ja siksi vastaava suomessa valmistettu menee helposti muualla valmistetun edelle. vaikka varmasti muuallakin voi olla jossain ihan hyvät työolosuhteet jne. joskus tuntuu tyhmältä, miten kaukaa tavaroita meille tuodaan. yhden heijastimen rahtaamisesta ei toisaalta varmaan tule kovin isoa hiilijalanjälkeä sinänsä.

  ajattelen myös, että jos esimerkiksi marimekko haluaa kasvaa kansainvälisesti, ei ole yksinkertaisesti mahdollista (taloudellisesti) valmistaa kaikkea suomessa. sitä voi taas sitten miettiä, tarvitseeko aina kasvaa, mutta suomen talouden kannalta suomalaisten yritysten kasvu on kyllä hyvä juttu.

  VastaaPoista
 8. Tässä linkki Hienoihin heijastimiin, tosin ovat ehkä enemmänkin juuri Hienoja kuin heijastavia.. mutta laitanpa linkin, jos ko. yrityksen tuotteet eivät ole vielä tuttuja :)

  http://www.somacollection.com/

  Terttu

  VastaaPoista
 9. Terttu: kiitos! pitääkin katsella :) kiva, kun kommentoit!

  VastaaPoista
 10. marimekolla oli viime- tai edellistalvena sellainen aika hieno heijastin, jossa roikkui tavallaan kaksi heijastinta samassa: kirje ja kirjekyyhky :) se oli kaunis, mutten ostanut. en usko, että sitä myydään enää. joten ei tästä viestintäni juuri ollut apua :(

  t.essi, joka innostui kommentoimaan

  VastaaPoista
 11. Essi: ilahduin kommenteistasi, kiitos! kuvailemasi heijastin kuulostaa hyvältä. toivottavasti löydän jonkun yhtä mielenkiintoisen.

  VastaaPoista