sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Haaveissa futonsohva

Tajusin juuri, mistä olen haaveillut, kun olen haaveillut uudesta sohvasta. Asia on hyvin ajankohtainen, sillä veimme heikkolaatuisen rikkinäisen ja usein korjatun kiertopalkintosohvamme vihdoin kierrätykseen. Tällä hetkellä sohvan virkaa toimittaa puusänky ja vaahtomuovipatja, joka on toimiva, joskaan ei kaunein vaihtoehto (sängyn puunväri riitelee iloisesti muun sisustuksen kanssa).

kuva: karup-partners.dk

Se, mistä olen alitajuisesti haaveillut, on futon-tyylinen (tai -henkinen) sohva. Haluan yksinkertaisen ja kevyen näköisen sohvan, en valtavaa järkälettä (niitäkin on toki tyylikkäitä, mutta ne eivät vain tunnu kodilta). Olin hassulla tavalla ilahtunut siitä, että saimme mallia "kahdenistuttava möhkäle" olleen sohvamme tilalle yksinkertaisen laverityyppisen sängyn. Sohvan ei välttämättä tarvitsisi olla edes vuoteeksi levitettävä - minulle on jäänyt kauhukuvia 1990-luvun "tosikätevistä" vuodesohvista, joiden istuintyynyjen alta avautui metallikehikkohirvitys ja nukkujan alla nitisevä sänky. Sen sijaan yksinkertainen, näkyvillä oleva levitysmekanismi on ok.

kuvasarja: futonnetti.fi

Pintamateriaalivaihtoehdot mietityttävät. Ylläolevassa kuvasarjassa esiintyvä Clubber-vuodesohva on kivan näköinen, mutta valkoinen tekonahka ei kiinnosta (kesäisin hiostava ja talvisin kylmä - ei kiitos.) Tuo toinen kuvissa näkyvä materiaali taas ei näytä kovinkaan likaa hylkivältä. Haluaisin jonkinlaisen teflonkankaan, sillä sohva tulisi toivon mukaan pitkäaikaiseen käyttöön. Samasta syystä myöskään "ikeafutonit" eivät tule kyseeseen. "Oikea" futon on kai kokonaan luonnonmateriaaleja, mutta haluaisin sen verran tekniikkaa, että kangas olisi hyvin pestävissä. Vanhemmillani on Interfacen sohvassaan vaalea mokkanahan tuntuinen kangaspäällinen, josta on useita kertoja pesty menestyksekkäästi pois kuulakärkikynäpiirustukset, sellainen olisi ihanteellinen.

Minä en tiedä futoneista juuri mitään. Haluaisin laadukkaan ja toimivan, konstailettoman sohvan ja futon vaikuttaa äkkiseltään juuri sellaiselta. Sohvan on oltava mukava, mutta ei välttämättä pehmeä. Kertokaa, jos teillä on kokemuksia futoneista tai etsimäni tyylisistä sohvista!

10 kommenttia:

 1. noi kuvissa olevat sohvat näyttää kyllä ihanan ilmavilta. se on niin kivaa kun hoksaa täsmälleen että haluan juuri tätä:)

  VastaaPoista
 2. hanna: niinpä. pitää vain miettiä valintaa tarkkaan, koska en halua liian japanihenkistä sisustusta. se ei olisi välttämättä kovin kotoisa.

  VastaaPoista
 3. moi mun mielestä näyttää just sopivalta. äidillä ja isillä oli futon kun oltiin pieniä ja tykkäsivät paljon, nyt on jurilla ja tanjalla ja tanja miettii uudelleen verhoilua. muuta en tiedä. t arvaa kuka

  VastaaPoista
 4. arvaan kyllä: hyvä tietää :) itse en ole niitä kovin monella tutulla nähnyt, mutta uskon, että olisi toimiva.

  VastaaPoista
 5. Futonsohva olisi ihana! Haaveilen kuitenkin ensisijaisesti futonsängystä. Pystyn kyllä nukkumaan millä vaan, mutta kovalla parhaiten. Sitten kun ostatte futonvuodesohvan niin tuun aina teille yöksi, ok?

  VastaaPoista
 6. wikke: tervetuloa vaan :) toivottavasti löydetään jokin hyvä.

  VastaaPoista
 7. Harmi kun me myytiin omamme vähän futonin näköisen sohvamme naapurin pojille, eikö se olisi ajanut vähän saman asian? ;) no ei ehkä kuitenkaan :)

  Muuten, hyvillä tekstiilisuoja-aineilla saa kyllä lähes kankaaseen kuin kankaaseen semmosen likaa hylkivän suojan. Helppo puhdistaa. Kotona meillä lähti esim. valkoisesta matosta kolmevuotiaan mustikkaoksennus :)

  VastaaPoista
 8. Kaisa: kiitos asiantuntijavinkeistä! hyvä tietää, niin uskaltaa ostaa jos tulee vastaan mieleinen, joka ei ole ihmemateriaalia :)

  VastaaPoista
 9. Heipsan! Uusimmassa postauksessani on sinulle haaste.. ;)

  VastaaPoista
 10. MissV: Kiva, pitääkin heti katsoa :)

  VastaaPoista