lauantai 18. syyskuuta 2010

Syyskuun pikkujuttuja

Syksyn joutavuuksia. Salmiakkia, kynttilöitä ja omenapaistosta.Eilen sain vihdoin ja viimein koko kesän "viimeistelyä vaille valmiina" olleen kandini tulostuskuntoon. Motivaattori oli tehokas, sillä kandin pitää olla valmis ennen kuin pääsen osallistumaan graduryhmään ja graduryhmä alkaa ylihuomenna. Oikeastaan aika huvittavaa, miten kandin saaminen valmiiksi oli kohdallani noinkin hidasta (monet ryhmästämme palauttivat omansa jo viime keväänä), kyseessä on kuitenkin loppujen lopuksi aika pieni työ.
Mies on tehnyt melko pitkää päivää. Ajattelin ilahduttaa omenapaistoksella. Se on yksinkertaista ja nopeaa:

- lohko ja siisti omenat ja asettele vuokaan (noin neljä-viisi omenaa, riippuu koosta)
- päälle hieman siirappia ja pari ruokalusikallista vettä
- pinnalle kanelia
- sekoitetaan pari desiä kaurahiutaleita, noin puoli desiä sokeria ja 50 g sulaa margariinia tai voita, seos lisätään omenien päälle
- paistetaan 200 asteessa noin 25 minuuttiaSyksy on hyvä tällaisena. Jalat pysyvät kuivina kumisaappaissa. Sade on kaunista illalla, kun on pimeää, mutta päivien valoisa vaaleanharmaus on hieman masentavaa. Illalla se unohtuu, kun asfaltti kiiltää vesisateessa ja voi olla sisällä, sytyttää kynttilöitä ikkunaan.

4 kommenttia:

 1. Minullakin on valkoiset kumisaappaat, tosin vähän pidemmillä varsilla, hai-malli ei imartele jalkojani (en tiedä varsinaisesti imartelevatko nuo pidemmätkään saappaat, mutta kivat ne on, kehtaa käyttää kumppareita ;)

  Niin kivaa kun kohta nähdään. Sitten saat maistaa meidän perheen omenaerikoisuutta, apple pietä. Kaikki meidän tytöt paitsi mä osaa tehdä sitä :D

  VastaaPoista
 2. wikke: niin, ihan kohta nähdään! kivaa.

  VastaaPoista
 3. Voi pitäisi itsekin metsästää kunnon kivat kumisaappaat :) ne ovat niin suloiset!

  VastaaPoista
 4. Pussauskoppi: totesin helsingin-talvinani, että kumpparit oli tarpeellisimmat talvikengät niissä olosuhteissa!

  VastaaPoista