maanantai 6. syyskuuta 2010

Sohvamietintöjä

Meillä olisi todellinen tarve uudelle sohvalle, mutta emme vain ole ostaneet sellaista. Makuni on sohvien suhteen kallis ja haluaisin, että se kestäisi pitkään hyvänä kovassa käytössä. Siksi mikä tahansa sohva ei kelpaa. Esimerkiksi Ikealla on kyllä mielestäni ihan kaunis vaihtoehto (Karlstad, kuva alla), mutta en oikein luota sen kestävän useiden vuosien, saatika vuosikymmenten käyttöä.
kuva: Ikea

Sohvan pitää mielestäni näyttää tukevalta, mutta se ei saa olla jättimäinen möhkäle, jonka alle ei näe tai imuri ei yllä. Olisi kiva, jos sohva olisi myös melko kevyt siirtää.kuva: Vepsäläinen


Adean Woody (kuva yllä) vastaa aika hyvin toiveitani. En tosin tiedä sen siirrettävyydestä ja keveydestä. Vanhemmillani on kaksi Interfacen Bahia-sohvaa (kuva alla, väri on tosin heillä eri), jotka ovat myös osoittautuneet uskomattoman kestäviksi (verhoilu on ihan paras, pikkusiskoni on pari kertaa piirtänyt vaaleaan sohvaan kuulakärkikynällä isot kuviot, mutta se on lähtenyt pesussa kokonaan pois!). Bahia on kuitenkin minun makuuni liian "möhkäle", haluaisin siromman sohvan.

kuva: Interface


Jos nyt saisin päättää, haluaisin tuon Adean Woodyn. Luultavasti hankimme sohvan kuitenkin vasta seuraavaan kotiin.

4 kommenttia:

 1. Mun unelmissa olisi Harri Koskisen Sofabed tai joku minimalistisen simppeli vuosikertasohva ;) Tuo adean sohva näyttää kauniilta ja vähän japanilaishenkiseltäkin, tykkään.

  Mä uskon kyllä että ikeankin kalusteet voivat kestää kymmeniä vuosia, niissä on yleensä helposti vaihdettavat päälliset jne, tosin se varmaan riippuu mallista ja en tiedä kyllä tuosta karlstadista.

  VastaaPoista
 2. wikke: mun mielestä tuo ikean sohva näyttää niiden kotisivujen kuvissa laadukkaalta, mutta jonkun kotona oli sellanen ja oli kyllä menettänyt kuosinsa.

  haluaisin myös sellaisen sohvan, jolla pystyisi nukkumaan, mutta joka ei olisi levitettävä. eli tarpeeksi leveä ja tasainen vain, laittaisi vaikka petarin ja lakanat päälle.

  VastaaPoista
 3. arvaa mitä hauskaa kun toi woody on just se mitä mä himoitsen ja ylikaiken rakastan, mä tykkäsin tumma puu ja oliivinvihreä -yhdistelmästä. Aika hauskaa vaan! mutta myös, että tyylikkäin oikeiden ihmisten koti missä ehkä koskaan olen käynyt, mun vanhempien ystävien, on melkein kokonaan ikeaa, ja heillä on vaan hyvää sanottavaa. heillä ei ole kyllä lapsilla testattu sohvien kestävyyttä. tosi hyvännäköinen toi ikeakin. t sara

  VastaaPoista
 4. sara: ikeassa on kyllä paljon kaikkea ihanaa, monesti vaan ne kaikkein suosituimmat (halvimmat) ei oo niitä kestävimpiä ja persoonallisimpia ratkaisuja. woody on <3

  VastaaPoista