sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kotoisampi koti

Asumme tällä hetkellä vuokralla eikä oman asunnon ostaminen ole ajankohtaista, sillä valmistumme molemmat luultavasti parin vuoden sisällä emmekä ole ihan varmoja, mihin muutamme asumaan. Turku tuntuu tällä hetkellä ainakin itsestäni houkuttelevimmalta vaihtoehdolta, mutta kaikki riippuu paljon tulevista työpaikoista ja sellaisesta. Vuokra-asuntomme on meille mieleinen, mutta vaikkapa huonekaluhankintoja emme ole osanneet oikein ajatella tänne. Haluaisin hankkia huonekalut asuntoon, jossa asumme pidempään; sen tyyliin ja kokoon sopiviksi. Haluaisin, että ostaisimme käytettynä tai uutena huonekalut, jotka kulkisivat mukanamme suunnilleen loppuelämän. Kompromissit eivät siis tule kyseeseen enkä halua ostaa väliaikaisia huonekaluja. Myöskään keittiöremonttia tai vastaavaa emme ole suunnitelleet tekevämme vuokra-asuntoon. Jos asunto olisi omamme, uusisimme luultavasti ainakin kaappien ovia.

Haluan kuitenkin, tietysti, että kotonamme näyttää ja tuntuu meiltä, kodilta ja kauniilta. Ilman suuria hankintojakin on paljon tehtävissä:

Kahvin tuoksu
tuo ihanaa kotoisuutta. Olemme mieheni kanssa molemmat kahvinjuojia ja yhteiset kahvihetket ovat ainakin minulle todella tärkeitä.

Mieluisa musiikki tuo myös tunnelmaa ja kotoisuutta. Se vaikuttaa ainakin minulla voimakkaasti mielialaan. En kuitenkaan pysty kuuntelemaan monimutkaista taustamusiikkia, sillä silloin musiikki muuttuu meteliksi ja alkaa häiritä. Juttelen mieluummin ilman taustamusiikkia, mutta vaikkapa neulominen, ruoanlaitto tai siivoaminen menee kyllä samanaikaisesti. Sopivan yksinkertaista taustamusiikkia yksinkertaiselle ihmiselle on soitinmusiikki (ei sanoja!), esimerkiksi Satie. Monimutkainen orkesterimusiikki ei kuitenkaan tule kyseeseen, se häiritsee keskittymistä. Lisäksi kuuntelulaitteissamme on toivomisen varaa :)Puhtaat lakanat ovat halpaa luksusta. Pidän eniten yksinkertaisista valkoisista lakanoista.

Kynttilät ja hyvin suunnattu/suunniteltu (=epäsuora) valaistus on armollinen ympäristön pikku puutteille. Pehmeässä valaistuksessa koti näyttää puhtaammalta ja värit sopivat paremmin yhteen.

Vastasiivottu koti
näyttää myös lähes poikkeuksetta hyvältä.

Luonnonkukat ovat tavallisesti ilmaisia. Talvella niiden asemesta voi kerätä metsästä puolukanvarpuja tai vaikkapa männynoksan tai käpyjä.

Talvihäissämme oli pöytäkoristeissa varpuja ja käpyjä. Kuvasta kiitos Tiinalle tai Saralle, kumpi sen sitten ottikin. Pienen hääkarkin sisältönä oli sisu-pastilli. Alunperin niitä piti olla yhdessä kotelossa kaksi, mutta askartelin niistä niin pieniä, että sinne mahtuikin vain yksi.


Lautapelit on todettu paremmaksi viihteeksi kuin tietokoneella istuminen.

Vieraat tuovat eloa kotiin. Haluaisin madaltaa kynnystäni pyytää tuttuja (ja vähemmän tuttuja) meille kylään.

Uusi käsisaippua vessassa on pikkujuttu, mutta tulen sellaisesta hyvälle tuulelle.

Käsintehty tiskirätti on paljon hauskempi kuin tylsät markettirätit. Käytämme konepestäviä tiskirättejä, joista osan olen virkannut itse puuvillalangasta. Helppo käsityö, vaikka ei niin taitava olisikaan.

Kauniin (ja kalliin) sohvatyynyn sijaan tavallinen (nukkumiseen tarkoitettu) tyyny, jossa on kaunis tyynyliina, sopii myös sohvalle. Sellainen on myös mukava löhöilytyyny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti