keskiviikko 1. syyskuuta 2010

6

Päätin ottaa kuuden vaatteen haasteen vastaan. Mietiskelin asiaa jo aiemmassa postauksessani, mutta pari päivää sitten alkoi hirvittää ja olin jo hylätä koko idean. Kuusi vaatetta kuulostaa minusta äkkiseltään paljolta, mutta kun nuo kuusi vaatetta näkee edessään, se tuntuukin kovin vähältä.

Vähän niinkuin pakkaisi viikon matkaa varten, mutta tällä "matkalla" ollaan koko kuukausi.


laukku: Tiger of Sweden, uskollisesti palvellut tilaihmeMiksikö lähdin mukaan?

- koska "vaarattomat" tavoitteet ja haasteet ovat mukavia (karkkilakko pois luettuna), on mukava myös seurata, miten haaste sujuu muilta
- koska haluan kokeilla
- koska uskon pystyväni siihen
- koska yllätyin siitä, miten vaikea vaatteita on valita, vaikka kuvittelin, että en tavallisestikaan käytä kuukaudessa juuri enempää
- että näkisin, mitä (ei-valituista vaatteista) kaipaan kuukauden aikana
- että näkisin, jääkö jokin valitsemistani vaatteista käyttämättä
- että osaisin jatkossa tehdä vaatehankintojani entistä enemmän tarvepohjalta (ks. kaksi edellistä kohtaa)
- että näkisin, mikä tekee vaatteesta käyttökelpoisen päivästä toiseen (ks. kolme edellistä kohtaa)
- koska luulen saavani vaatteet pestyä ihan järkevästi täysissä koneellisissa (mieheni ja minä liikumme useita kertoja viikossa ja pyykkiä tulee joka tapauksessa treenivaatteista)
- koska haluan nähdä, saanko omistamani asusteet oikeasti käyttöön (kaikissa naistenlehdissä hehkutetaan aina asusteita, mutta ovatko ne tosiaan niin oleellisia)
- että ymmärtäisin jättää ostamatta sesongin "must-have"-vaatteita, joita käyttäisin vain hetken (ehkä ei tee mieli ostaa kun ajattelee, että ei voi heti käyttää)
- että oppisin entistä paremmaksi pakkaajaksi
- että näkisin, minkälainen vaikutus päällä olevilla vaatteilla on siihen, millaiseksi koen identiteettini (esim. naisellinen, asiallinen, käytännöllinen...)
- koska olen kiinnostunut ajattelemaan tällaisia asioita
- koska en usko, että kokeilustani olisi luonnolle kuormitusta sen enempää kuin siitäkään, että jättäisin kokeilematta
- miksi ei?

en myöskään usko
- että kyllästyn valitsemiini vaatteisiin kuukauden jälkeen
- että kokeilu aiheuttaisi ostovimmaa päätyttyään
- että muut vaatteet jäävät tämän kokeilun jälkeen käyttämättä

Suurin vaateongelmani tällä hetkellä on mielestäni se, että käytän vaatteet helposti puhki asti enkä sitten tiedä, mihin ne sijoittaisin (tuntuu pahalta heittää roskiin, jos vaatetta ehkä vielä periaatteessa voisi käyttää tai se on "enimmäkseen ehjä").

Valitsemieni kuuden vaatteen lisäksi tulen todennäköisesti käyttämään yhtä tai kahta ulkotakkia, noin kolmea tai neljää kenkäparia (ballerinat, nahkasaappaat, korkokengät, kumisaappaat), juhlamekkoa asusteineen (olen kaasona ystäväni häissä), alusvaatteita ja sukkia sekä sukkahousuja (toppia ei lueta alusvaatteeksi!), yhtä tai kahta huivia, vyötä, yhtä treenivaatekertaa sekä mahdollisesti hanskoja ja pipoa.

Esittelen valitsemani vaatteet blogissani lähipäivinä. Valitsin mukaan kahdet eriväriset farkut, mustan trikoopoolon, mustan 3/4-hihaisen paidan, liivimekon sekä villaisen neuletakin.

Kokeilussa mukana olevat bloginkirjoittajat, laittakaapa linkkejä blogeihinne!

7 kommenttia:

 1. Kiva kun säkin lähdit mukaan haasteeseen, ei tule niin helposti luovutettua kun on muitakin mukana. Vaatevalintasi kuulostaa hyvältä ja toimivilta, laita jossain vaiheessa kuvia tulemaan. :) PS.Söpö laukku!

  VastaaPoista
 2. Perustelulistassa on samoja elementtejä kuin mun "miksi mun kannattaa ostaa tämä"-luetteloissa :D "Jos kyllästyn, siirrän haasteen pikkusiskolleni" lukis mulla.

  Kiva kuitenkin että lähdit mukaan, toivottavasti postaat päivänasujakin :) Mä en nähnyt tätä syyskuuta mielekkääksi ajankohdaksi toteuttaa haastetta, kun lähdetään ehkä johonkin reissuun ja sinne tarvii niin eri vaatteet todnäk. Mutta oon miettiny että voisin kokeilla sitä yhden mekon filosofiaa joskus.

  VastaaPoista
 3. Miss Bambi: pitää sitten jakaa hyviä ideoita toisillemme, kun vaatevarastot alkavat kyllästyttää :)

  wikke: ymmärrettävää, että et lähde nyt mukaan haasteeseen, kehitä joku oma projekti myöhemmin! hauska haaste olisi myös sellainen, että yhden kaverin kanssa pitäisi valita 12 vaatetta yhteensä ja käyttää niitä.

  VastaaPoista
 4. Hyviä syitä, tosi hyviä. Tuo "Oppisin paremmaksi pakkaajaksi" on itsellänikin yksi täkreä seikka. Jos nyt selviää kuukauden 6 vaatteella, ihan varmasti selviää reissunkin niillä tai jopa vähemmillä :)

  VastaaPoista
 5. Komppaan Little M:n kommenttia, jotenkin on niin vaikea pakata matkalle mukaan yhteensopivia ja muunneltavia asuja. Tsemppiä haasteeseen :)

  VastaaPoista
 6. Maija: totta! otan helposti liikaa vaatteita mukaan ja raahaan niitä turhaan käyttämättöminä. kavereiden mielestä tosin olen hyvä pakkaaja, minulla on aina pienin matkalaukku. silloin ei vain voi varautua siihen, että istuu ainoilla mukana olevilla farkuilla purkkaan tms. :)

  VastaaPoista