keskiviikko 4. elokuuta 2010

Putoavia lehtiä (postiluukusta putoilevia, siis)

Luen paljon aikakauslehtiä. Tällä hetkellä tilauksessa on Elle ja Trendi. Ellessä on upeat muotikuvat, mutta arvostan enemmän suomalaisia lehtiä (siis suomenkielisistä lehdistä). Odottelen sopivaa tarjousta Oliviasta (ei kiitos 3 kk tilausta, jossa tulee joku turhanpäiväinen kylkiäinen). Muita kiinnostavia ovat Glorian koti ja Harper's Bazaar. Minulle tuli Olivia, mutta peruin kestotilaukseni siinä vaiheessa, kun lehti tuli halvemmalla myyntiin Seppälöihin. Minusta tilatessani oli luvattu, että kestotilaus on aina halvempi kuin irtonumerot. En käy Seppälässä juuri koskaan, mutta siellä ei taideta enää myydä Oliviaa? Hyvä syy tilata uudelleen siis.

Trendi on mielestäni muuttunut viimeisen vuoden aikana parempaan suuntaan, ainakin visuaaliselta ilmeeltään. Parin viime numeron kannet ovat olleet myös ihania. Joidenkin mielestä Trendi jäljittelee tyylissään Oliviaa, mutta itse en näe sitä ollenkaan pahana niin kauan, kun kyse ei ole suorasta kopioinnista.

Sisustuslehdistä minulle on tullut vähän aikaan Divaani sekä Talo&Koti, mutta niiden esittelemät sisustukset eivät tavallisesti ole mieleeni. Ne ovat jotenkin liian kolkon ja "kaikki kerralla ostetun" näköisiä, mikä vähentää kodikkuutta. Ihania sisustusjuttuja on mielestäni usein Avotakassa, josta pidän muutenkin. Tilaisin (melko kalliin) lehden mielelläni, mutta se tulee jo äidilleni, jolta saan aina uusimman numeron luettavakseni. Myös Dekossa on usein mielestäni upeita ja kodikkaita sisustuksia, vaikka nekin ovat usein skandinaavisen pelkistettyjä. Näkemykseni näistä lehdistä perustuvat suurimmalta osin mielikuviin, joten en ota vastuuta sanomisistani konkreettisella tasolla :) Pidän oikeutenani muuttaa mieltäni.Kuvassa vasemmalla äidiltä saamani Pentikin Nostalgia-lasipurkki, joka on parhaimmillaan silloin kuin sisällä on Fazerin sinisiä tai Julia-karkkeja.

2 kommenttia:

  1. hieno purkkinen on. kuule, sä olet ihan syksytunnelmissa jo senkin siili. "putoilevia lehtiä". meille putoilee vaan yhtäkkiä kamala määrä mainoksia. ei olla vielä laitettu kieltoa oveen, kun on vähän tykättykin katsoa mainoksia kodin tavaroista. tsara

    VastaaPoista
  2. sara: hä? syksytunnelmissa, miten niin? :) niitä mainoksia tulee ihan uskomattomat määrät, jos ei oo kieltoa! mutta varmaan aluksi ihan mukava katsoa, varsinkin siinä vaiheessa kun muuta postia ei vielä tule.

    VastaaPoista