torstai 15. heinäkuuta 2010

Pieniä ihmeitä: nukkaantuneet vaatteet kuosiin

Pyrin ostamaan vaatteita, jotka ovat laadukasta ja nyppyyntymätöntä materiaalia. Joskus kuitenkin olen löytänyt täydellisen mallisen ja värisen huonosti kestävää (keinokuitu)materiaalia olevan vaatteen.


kuva: obhnordica.fi

Kun vaate sitten nyppyyntyy käytössä tai pesussa, "ajelen" nypyt pois paristoilla toimivalla nypynpoistajalla. Se on pidentänyt jo monen vaatteen ja tekstiilin ikää. Omani on kuvassa oleva OBH Nordican laite, jonka ostin Stockalta, mutta vähän halvemmalla (alle 10e) samanlaisia saa mm. Clas Ohlsonilta.

Vinkki nypynpoistajan käyttäjille: Kun laitteen teho alkaa heiketä, kannattaa vaihtaa paristot. Vanhoista paristoista riittää kyllä vielä virtaa johonkin muuhun laitteeseen, mutta nypynpoistaja toimii parhaiten melko täysillä paristoilla.

4 kommenttia:

 1. En löytänyt blogiasi Blogilistalta - onko se siellä? Jos olisi, alkaisin varmasti seurata :))

  VastaaPoista
 2. heinis: Kiva kuulla, että blogi on ilmeisesti mieleen! Korjasin "virheen" ja blogi löytyy nyt myös blogilistalta.

  VastaaPoista
 3. ah! nypynpoistaja on hieno asia ihmisen elämässä, nyt minäkin sen tiedän koska kävin clas ohlsonilla... mulla on yksi nanson neule joka on tosi nyppyinen, ja nyt siitä tuli kuin uusi! ah! muistan tämän laitteen ulkonäöltä lapsuudesta, mutta en todellakaan ole tiennyt sen olemassaolosta. :)

  VastaaPoista
 4. hanna: tämä on ihan parasta! olin ihan haltioissani, kun kaverini aikoinaan vinkkasi tästä.

  VastaaPoista