perjantai 16. heinäkuuta 2010

Maalle + vinkki pitkille, puuduttaville automatkoille (miksei muillekin matkoille, kuten junaan)

Lähdemme tänään ainakin viikoksi netin ulottumattomiin mökille. Olen kuitenkin ajastellut postauksia sen verran, että ette ehkä huomaa blogissa mitään eroa :)

kuva: kilroytravels.fi

Pitkät automatkat aiomme kuluttaa äänikirjoja kuunnellen. En pysty lukemaan kovin pitkään autossa, kuskina tietysti vielä vähemmän. Äänikirjat ovat aivan loistavaa viihdykettä puuduttaville maanteille. Lapsuuden Astrid Lindgrenin kirjat (lukija: Inkeri "Maailman-ihanin-ääni" Wallenius) ovat vaihtuneet aikuisten klassikkoteoksiin ja humoristisiin (paikoin väkinäisiin) kuunnelmiin. Hyvä tapa saada kaikkien-pitäisi-lukea-tämä -klassikoita "luettua" helposti. Äsken kävin lainaamassa Linnunradan käsikirja liftareille -kuunnelmaversion. Turun kirjaston äänikirjahyllyyn jäi vielä mm. Sofi Oksasen Puhdistus, Aleksis Kiven Seitsemän veljestä, Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi, John Steinbeckin Helmi sekä Hiiriä ja ihmisiä sekä paljon suomalaisia dekkareita yms. Käykää lainaamassa! Kirjoista on myös mukava keskustella, kun ne on "lukenut" eli kuunnellut jonkun kanssa samaan aikaan.

Jos autossa on pelkkä kasettisoitin, kirjastossa on kyllä yhä paljon myös kasettikirjoja.

4 kommenttia:

 1. Äänikirjat on mahtava keksintö! Olipa hyvä, kun tästä postasit, olin ne jo unohtanut. Teini-ikäisenä kuuntelin huoneessani muiden puuhien ohella mm. Agatha Christien 10 pientä neekeripoikaa, ja tämä on jäänyt erityisen hyvin mieleeni, lukija oli kertakaikkisen oiva :)

  VastaaPoista
 2. lilou: itsellänikin ne kuuluivat jotenkin niin 90-lukuun ja lapsuuteen, mutta olen löytänyt ne uudelleen :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Ja hyvä idea, en ole lainkaan tajunnut äänikirjojen olemassaoloa. Mars kirjastoon (itsekin asun Turussa, joten kiva kuulla valikoimasta jo etukäteen!).

  VastaaPoista
 4. MissV: toivottavasti löydät mieleisiäsi äänikirjoja kirjastosta!

  VastaaPoista