keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Vinkkejä vaatekaapin sisältöön osa 3: Mitä tarvitsen?

Unelmien vaatekaapissa on ihania, laadukkaita ja tyyliltään sopivia, oikean kokoisia ja värisiä vaatteita, joita on helppo yhdistellä keskenään. Vanhanaikaisen peruspuvuston kokoaminen kuulostaa suloiselta, mutta en usko tarvitsevani kahta jakkupukua tai muuta vastaavaa, vaan ennemminkin farkkuja, toppeja ja neuletakkeja. Yritin miettiä, mitä yksinkertaisen peruspuvustoni tulisi sisältää.

- parit farkut, jotka istuvat hyvin ja ovat mukavat päällä (esimerkiksi vaaleat ja tummat)
- yksiväriset pitkät housut
- pari hametta arkikäyttöön (pituus vähän polven yläpuolelle)
- toppeja/lyhythihaisia paitoja, jotka sopivat hameiden ja housujen kanssa
- talveksi pari pitkähihaista trikoopaitaa
- pari neuletakkia, liiviä, slipoveria ja pitkähihaista (kaulus)paitaa
- pari mekkoa arkikäyttöön (hellesäälle ja kylmemmälle)
- shortsit, bikinit
- siisti liivimekko töihin ja vastaaviin tilanteisiin
- ehjiä, hyväkuntoisia alusvaatteita ja sukkia sen verran, että ne kiertävät sopivasti pesusta kaappiin ja käyttöön
- vuodenaikaan sopiva takki (esim. keväästä syksyyn trenssitakki) takin on mieluiten sovittava myös juhlavaatteiden kaveriksi
- (nahka)hanskat ja villahuivi talveksi
- kenkiä: ballerinat, juhlakengät, saappaat korolla ja ilman, tennarit, sandaalit
- kolme eri kokoista laukkua (pieni juhliin, keskikokoinen arkikäyttöön ja iso esim. kouluun)
- huiveja ym. asusteita
- juhlavaatteet kesäksi ja talveksi, harrastusvaatteet
VaatekaappiFashion Trends & Styles - Polyvore


Riittäisivätköhän nämä minulle? Vaatekaappini on tällä hetkellä epätasapainossa, farkkuja minulla on ainakin viidet, hyvää arkimekkoa taas ei ainoatakaan.

"Peruspuvuston" sisältö riippuu tietysti siitä, miten arkipäivänsä viettää (töissä/koulussa/...). Itselleen voi tehdä vaatekaapin oven sisäpuolelle listan tavoitesisällöstä. Siitä voi sitten katsoa, mitä tarvitsee ennen kuin lähtee ostosreissulle. (Minullakin jäisivät ne ylimääräiset farkut ostamatta ja voisin keskittyä mekon etsimiseen ja sijoittaa siihen hyvällä omallatunnolla.)

Ostoksille lähtiessä kannattaa siis miettiä, mitä vaatekaapista puuttuu. Parhaiten sen keksii siitä, mitä vaatetta kaipaa usein aamulla pukeutuessaan. Minulla se on ollut joskus sopivan värinen toppi, laadukas neuletakki tai mustat ballerinat. Kun sitten kaveri pyytää shoppailureissulle, voi yrittää löytää tuon "puuttuvan" asian.

Peruspuvuston ei tarvitse olla tylsä! Kannattaa panostaa mielenkiintoisiin leikkauksiin. Esimerkiksi mekot, joita ei yhdistellä muihin vaatteisin sekä neuleet ja liivit voivat hyvin olla vähän erikoisempiakin. Värit kannattaa pitää hengeltään samanlaisina, jolloin niitä on helppo yhdistellä.

Olisi kiva nähdä teidän muidenkin unelmien vaatekaappeja. Tehkää vaikka Polyvoressa, jakakaa blogissa ja laittakaa linkki kommenttiboksiin!

2 kommenttia:

  1. saat sen kuulostamaan niin yksinkertaiselta! mutta tosiaan, tämä olisi haave ja huikea asia toteutuessaan, mutta vaatii kyllä vähän kirjanpitoa ja ajatustyötä. ei voi fiilisshoppailla kauheasti ;) tosin ehkä se on vaan hyvä

    VastaaPoista
  2. hanna: ihanteita pitää kuitenkin olla ja niitä kohden voi pyrkiä :) kyllä se ainakin vähän auttaa shopatessa!

    VastaaPoista