tiistai 29. kesäkuuta 2010

Vinkkejä vaatekaapin sisältöön osa 2: Turhat pois

Vaatekaapissa saattaa olla vaikka mitä ihmeellisyyksiä. Hankkiudu eroon näistä:

- Esineet/roskat, jotka eivät kuulu vaatekaappiin (esim. melkein loppunut deodorantti, irrotetut laput, hiuspinnit).
- Vaatteet, joita et käytä.
- Vaatteet, joita käytät hyvin harvoin (ei koske erityistapauksia, kuten joitakin juhlavaatteita tai laskettelupukua).
- Vaatteet, jotka ovat vaihtoehtona jollekin, jota käytät mieluummin (esim. h&m:n neuletakki, joka on melkein samanlainen kuin se kallis FilippaK:n, jonka ostit sittenkin jälkeenpäin). Poikkeus tässä ryhmässä ovat vaatteet, joita on perusteltua olla useampia, kuten topit, sukat tai alusvaatteet.
- Rikkinäiset vaatteet, joita et jostain syystä ikinä korjaa, vaikka olet aikonut.
- Kuluneet ja väärän kokoiset alusvaatteet, sukat ja sukkahousut (ihan tosi, ihminen voi tarvita talvella farkkujen kanssa käytettäväksi 1-2 paria rikkinäisiä sukkahousuja, mutta ei seitsemää paria).


Pese kaikki likaiset vaatteet! Muuten vaatekaappi alkaa haista ummehtuneelta.


Miten toimia käytännössä??

1. Ota kaikki vaatteet ym. ulos kaapista vaikka sängylle.

2. Poimi joukosta vaatteet, joita olet käyttänyt viimeisen kahden viikon aikana. Pääsääntöisesti ne kaikki säästetään.

3. Mieti, mitä vaatteitä käytät lisäksi jonakin toisena vuodenaikana. Poimi niistä tärkeimmät talteen. Jos vaatekaapissa on ahdasta, ne voi säilyttää muualla, kunnes niitä taas käytetään.

4. Jos joukkoon on vielä jäänyt vaatteita, jotka päällä tunnet olosi erityisen viehättäväksi ja mukavaksi, poimi nekin sivuun. (molempien kohtien pitää täyttyä)

5. Laita em. vaatteet siisteihin pinoihin vaatekaappiin.

6. Mieti, puuttuuko vaatekaapista jotakin. Katso, onko sitä vaatepinossa kaapin ulkopuolella. Jos on, lisää tarvitsemasi vaate kaappiin (sillä ehdolla, että se on käyttökunnossa).

7. Viikkaa kaikki vaatekaapin ulkopuolelle jääneet vaatteet siististi pahvilaatikkoon tai sopivan kokoiseen kassiin. Pese likaiset tai tunkkaisen hajuiset vaatteet ja korjaa rikkinäiset.

8. Laita laatikko varastoon (tai sängyn alle) vähintään kuukaudeksi tai pariksi. Jos jo sitä ennen tiedät, että et varmasti tarvitse jotakin vaatetta lahjoita tai myy se pois. Jos kaipaat tuona aikana jotakin vaatetta, sen saa ottaa vaatekaappiin.

9. Kun olet todennut laatikossa olleet vaatteet turhiksi, viisastu vahingosta. Mieti jokaisen laatikon vaatteen kohdalla, miksi se on jäänyt käyttämättä.

Vaate voi olla...

...väärän tyylinen. -> ei enää skeittivaatteita klassikoista pitävälle, vaikka ne olisivat miten söpöjä
...väärän värinen. -> jatkossa vain oikean värisiä vaatteita, jotka sopivat yhteen muiden vaatteidesi kanssa
...väärän mallinen (esim. housut, joissa takapuolesi ei näytä samalta kuin farkkumainoksissa) -> jos vaate näyttää yhtään huonolta sovituskopissa, se näyttää vähintään yhtä huonolta kotona
...sellainen, joita sinulla on liikaa. -> näitä ei ainakaan enää lisää
...pesussa huonoksi mennyt. -> kannattaisiko kuitenkin katsoa sitä materiaalilappua ja arvioida kankaan ja saumojen laatua jo ostohetkellä?
...epämukava päällä. (hiostava, hankaava tai sosiaalisesti epämukava, kuten liian matalalanteiset tai helposti likaantuvat farkut, kainaloista näkyvästi kastuva paita, jatkuvasti oikomista vaativa kaula-aukko) -> kiinnitä jatkossa huomiota näihin mukavuusasioihin
...liian voimakkaasti jostakin tapahtumasta/ajanjaksosta muistuttava. (kuten paita, joka sinulla oli päälläsi ensitreffeillä entisen poikaystävän kanssa) -> näille ei oikein voi mitään, mutta joskus niistä on syytä hankkiutua eroon
...muuten vain turha. (esim. abipaita) -> jos olet abiturientti vielä joskus uudestaan, älä ota abipaitaa :)

10. Laita turhat vaatteet kiertoon huutonettiin, kirppikselle, lahjoitukseksi kavereille/hyväntekeväisyyteen tai (rikkinäiset korjauskelvottomat ym.) siivousräteiksi ja jätekierrätykseen.

Siististä ja sopivan niukasta vaatekaapista löytää helposti tarvitsemansa. Vaatteiden määrällä ylpeily on NIIIIIIN last season!

Vinkit on koottu vuosien varrella naistenlehdistä, viisaita ihmisiä kuuntelemalla ja itse havaitsemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti