tiistai 18. toukokuuta 2010

Kukkien kesä

Nautin painostavasta, hiostavasta ilmasta. Taivas ulkona on likaisen vaaleanpunainen ja harmaa, pilvinen. Hämärtyy, mutta ei sillä tavalla nopeasti kuin talvisin. Huonekasveista toinen orkidea kukkii kuin viimeistä päivää. Kliivia on ryhdistäytynyt ehkä kiitokseksi siitä, että siirsin sen syrjään kulkureitiltä. Kultaköynnös voi liian hyvin enkä viitsi hankkiutua siitä eroon. Viirivehka kukkii myös, tosin vain yhden kukan verran.


Herttalyhty on pudottanut kukkansa ja oli kasvanut kuukauden aikana ainakin puoli metriä pituutta. Leikkasin sitä lyhyemmäksi ja laitoin irrotetut päät leikkokukiksi maljakkoon. Kohta niille kasvaa ehkä juuret ja aion laittaa ne multaan. Voisin yrittää vaihtaa Saran kanssa kärsimysköynnöksen oksaan, josta tulisi seuraava kunnianhimoinen kukkahankkeeni. Kärsimysköynnös elää tuskastuttavan voimakkaasti vuodenaikojen vaihteluita, mikä aiheuttaa kasvattajalle epätoivoa. Kukka näyttää välillä kuolleelta, mutta virkoaa jälleen. Omaani vaivasivat kirvat, jotka näivettivät sen kuoliaaksi. Tai oikeastaan pelastin muut kasvini luopumalla tuholaisenkantajasta.

Kesäksi on toiveissa keittiön ikkunalaudalle yrttitarha: vaikkapa basilika, minttu, salvia ja kirveli.

2 kommenttia:

  1. Uusi kärsimysköynnökseni kukoistaa, sen kukista oli tarkoitus lisätä kuva kun piuha oli turussa. vaihtokauppa sopii. Ensi talven varalle yritän haalia kaikki vinkit sen hengissä pitimiksi. t. sara

    VastaaPoista
  2. Sara: multa puuttuu viileä tila kärsimysköynnökselle, mutta ehkä voisin tuoda sen talveksi sun eteiseen hoitoon? :)

    VastaaPoista