sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Lempikukkia

Ihan vain joitakin mainitakseni. Lienee turhaa mainita, että pidän erityisesti leikkokukista.

jaloleinikki
(kuva http://cincinnati.com/blogs/gardening/)anemone eli tuttavallisemmin vuokko
(kuva http://marthastewart.com)


pioni
(kuva http://marthastewart.com)kärsimyskukka (passiflora), kuvassa ruusujen kanssa
(kuva http://flowerdesignstannes.blogspot.com)
perhosorkidea
(kuva http://writingeveryday.wordpress.com/)


Muita ihania ovat esimerkiksi neilikat, unikko (luonnossa ennemmin kuin kimpuissa), arabiantähdikki, hortensia (leikkokukkana/kimpuissa), vanamo (metsässä) ja monet muut orkideat tuon helppohoitoisen perhoskämmekän lisäksi. Kimpuista pidän eniten sekakimpuista.

Tässä vertailemme kimppujamme pienen morsiustytön kanssa. Hänellä on tässä vaiheessa juhlaa jo päässyt kimpun kahvaosa purkautumaan. Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla. Kimpuissa on mm. ruusua, arabiantähdikkiä, vanamonlehtiä, sammalta ja pähkinöitä.

5 kommenttia:

 1. Vasta eksyin blogiisi, joten paljon onnea naimisiinmenosta! Tämähän on ihanaa aikaa järjestää häät, kun luonto on heräilemässä ja ihmisillä on positiivinen mieli kesän saapuessa. Niin ja mikä parasta, vieraanaa saa pukeutua jo kevätmekkoon:)
  Minun suosikkini ylläolevista on pioni, se on vaan NIIN kaunis. Vanhemmillani on pionipensas, josta aina joskus ryöstän muutaman;)

  VastaaPoista
 2. Minäkin löysin tänne "preppy casual" -blogin kautta ja ajattelin jättää kommentin:)
  Kivanoloinen blogi sinulla!
  Täytyypä lukea hiukan pidemmälle:)

  Kukista minun suosikkeja ovat hortensia ja pionit! Myös liljat ovat kauniita:)

  VastaaPoista
 3. Kaitaliina: kiitos onnitteluista! menimme oikeastaan naimisiin jo joulukuussa, kivaa hääjuhla-aikaa sekin. itse saan pukeutua kevätmekkoon pian veljeni häihin :)

  très chic: kiva, jos pidät! liljat ovat kyllä myös kauniita. ja hortensioista en osaa millään valita, mikä väri on kaikkein, kaikkein ihanin.

  VastaaPoista
 4. Olen täällä ensimmäsitä kertaa vierailulla, kiva blogi sulla! :) Mä en omia lempikukkia osaa nimetä, tykkään niin monista, mutta esimerkiksi inkalilja on mun mielestä hieno! Samoin sellainen oikein iso, kerrottu valkoinen krysanteemi :)

  VastaaPoista
 5. Luonnonlapsi: kiitos! liljat on kyllä monet tosi ihania.

  VastaaPoista