keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Pelastajahuulirasva

L'Occitanen Pikkuinen Karitevoi (Shea Butter) on parasta huulirasvaa! Suurin osa huulirasvoina myytävistä ällöttävistä mönjistä kuivattaa huuliani (luin jostain, että se voisi johtua niissä käytettävistä öljyistä). Inhoan myös vanilijan makua huulirasvassa. Miksi jonkin, mitä en aio syödä pitäisi maistua joltakin syötävältä?

Voiteen huono puoli on epähygieninen pakkaus. Ostin tämän pikkuisen 8 ml purkin joskus loppuvuodesta ja se on ollut erittäin riittoisaa (purkin pohjaa ei nähdä vielä aikoihin). Inci on erittäin lyhyt: Bytyrospermum Parkii (Shea Butter). Hinta on noussut ainakin Turun Sokos Wiklundilla kuudesta eurosta seitsemään, mikä tuntuu aika paljolta, mutta ei oikeastaan ole. Jos joku on nähnyt karitevoita vanhanaikaisen huulirasvan tapaisessa puikkomuodossa, ilmoittakoon heti minulle! Olen kokeillut muitakin 100% karitevoita, joissa suurin ero on ollut tuoksu. Tämä voide on täysin hajuton, joten epäilen, että se on puhdistettu tai käsitelty jollakin teollisella menetelmällä. Myös rakenne on muita kokeilemiani tuotteita sileämpi ja kiinteämpi.

Itselleni tämä on vain huulirasva, mutta monet käyttävät karitevoita kaikkeen mahdolliseen muuhunkin (esim. kynsinauhoille kannattaisi varmaan kokeilla). Joidenkin lähteiden mukaan karitevoin aurinkosuojakerroin olisi n. 5,5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti