perjantai 12. maaliskuuta 2010

Käsialan ylläpitoaTein tänään pitkästä aikaa muistiinpanoja lukemastani käsin. Luennoilla en yleensä juurikaan tee muistiinpanoja, koska niistä tulee aina niin poukkoilevia ja epäjohdonmukaisia, kun yritän kirjoittaa ennen kuin olen kuullut asiakokonaisuuden. Kuluneen lukuvuoden aikana olen ollut tentissä vain pari kertaa, sillä olen suorittanut kursseja enimmäkseen esseillä yms. Kirjeenvaihtoharrastuskin on nykyään vähäistä. Siksi minulla ei enää juuri tule kirjoitettua käsin. "Kunto" on heikentynyt huomattavasti; tentin jälkeen käsi on aivan krampissa kirjoittamisesta, vaikka ennen pari sivua ei tuntunut missään. Minulla on melko persoonallinen käsiala, joka uhkaa menettää luonnettaan näin vähällä kirjoittamisella. Ehkä pitäisi lyödä läppärin kansi kiinni ja alkaa kuljettaa luentolehtiötä mukana.

Tuleeko teillä kirjoitettua käsin?

2 kommenttia:

  1. Kyllä tulee luennoilla kirjoitettua käsin muistiinpanoja, läppäriä ei jaksa kantaa mukana. Samoin tenttejä on ihan riittävästi, vaikka ne usein ovatkin laskuja ja tuloksien analysointia, niin kyllä siinä saa käsialaansa harjoittaa :)

    Mitään opiskeluun liittymätöntä, muuta kuin kauppalistoja, ei sitten tulekaan kirjoitettua käsin.

    Mutta suosittelen käsin kirjoittamista, mielenkiintoista katsoa kuinka käsiala on muuttunut vuosien saatossa (vertailuna vanhoja koepapereita) ja kuinka se voi muuttua kesken luennon. Miten se on edes mahdollista että ihan kesken kaiken muuttuu käsiala?

    VastaaPoista
  2. kirjoitan vielä ihan harvoin päiväkirjaa. se on vähentynyt blogin takia. ja luennoilla aina, en osaa olla kirjoittamatta vaikka olisin kuuntelemassa ihan vaan huvikseen jotain mistä ei tule mitään suoritusta. tuo kirjeenvaihtojen kuoleminen on minusta sääli, niin on minullakin loppuneet. tsara

    VastaaPoista