perjantai 26. helmikuuta 2010

Asumishaaveita (haaveita vain on vähitellen koko blogi)

Niinkuin joku on ehkä huomannut, olen selkiyttänyt vähän blogin ulkoasua. Vietän itsekseni perjantaista koti-iltaa, mies lähti pelaamaan sulkapalloa parin kaverinsa kanssa. Kuuntelen huuliharppumusiikkia ja pakoilen koulutöitä: ei nyt. Koulu on ollut aika työlästä viime aikoina eikä vähiten sen takia, että on ollut hieman motivaatiopulaa. En tiedä, haluanko sittenkään ihmisten auttamisesta ammattia, mutta olen päättänyt ainakin suorittaa tutkinnon valmiiksi, nyt kun se joka tapauksessa on jo puolessavälissä ja enää on 2-3 vuotta jäljellä. Välillä kadehdin mieheni kauppatieteen opintoja, koska ne tuntuvat niin ihanan teoreettisilta. En kuitenkaan usko, että jaksaisin olla kiinnostunut siitä alasta kovin pitkään.

Haaveilen omasta talosta, jota saisi itse rakentaa tai remontoida sellaiseksi kuin haluaa. Ehkä tätä vuokra-asuntoakin saisi, mutta se ei tunnu mielekkäältä, kun ei tiedä, miten pitkään tässä asumme. Sijainti on aivan ihanteellinen ja vuokra olosuhteisiin nähden vähintäänkin kohtuullinen. Omasta saunasta tai parkettilattiasta tai korkeista huoneista ja ikkunasyvennyksistä en haluaisi luopua. Haluaisin vain vaihtaa kaapinovet ja rakentaa yhteen kulmaan katonrajaan kirjahyllyn, josta haluamansa kirjan saisi alas vain tikkaiden avulla. Vaihtaa makuuhuoneeseen vähän tilavamman vaatekaapin, jossa olisi tummanharmaat peiliovet, niinkuin isovanhempieni kaupunkiasunnon uusissa vaatekaapeissa. Omaa asuntoa emme vielä halua ostaa, koska emme ole vielä varmoja siitä, minkälainen sen tarvisi olla ja missä sijaita.


kuva: Bialetti (www.bialetti.it)

Asuntohaaveiden sijaan yritän haaveilla pienemmistä asioista, kuten pikkuisesta espressopannusta (pannullahan ei kuulemma saa millään kunnon cremaa, mutta silti). Espressokeitintä keittiöömme ei edes mahtuisi, ellei laitettaisi mikroa pois. Toisaalta, kuka on sanonut, että espressokeittimen paikka olisi ehdottomasti juuri keittiössä... Olen myös yrittänyt löytää pientä roskisämpäriä biojätteelle. Haluaisin kannellisen sinkkiämpärin. Roskiskaappimme on kyllä kohtalaisen iso, mutta taloyhtiössämme lajitellaan suunnilleen kaikki mahdollinen, joten se on silti liian ahdas. Keittiön lattialla olisi kuitenkin tilaa. Mikään ei estä minua vain ostamasta mutteripannua tai roskista, mutta se olisi liian helppoa. Ensin pitää vähän aikaa haaveilla.

4 kommenttia:

 1. haaveet on just jee. arvaas mistä me haaveillaan vähintään joka toinen päivä ;) kivat muutokset mun mielestä, vaikka se harmaa kuvakin oli kyllä hieno.

  VastaaPoista
 2. Hanna: olet kyllä ihan oikeassa, haaveilu on ihan aliarvostettua

  VastaaPoista
 3. Seesteinen. Tämä sun blogi. Sun näköinen. Jotenkin rauhoittava kokonaisuus teksteineen ja kuvineen. Tykkään!

  VastaaPoista
 4. kuules, sellaiset on sinkkiämpärit varsinkin kannella tuntuu olevan kauhean vaikeita löytää. viime kesänä KT:ssa kävi asiakas toisensa jälkeen ihmettelemässä että no missä niitä sitten on. en mä tiedä oikeastaan! ne on hienoja kyllä. tsra

  VastaaPoista