sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Vappupohdintoja

Blogissa kuuluu ilmeisesti kertoa nyt vapun vietostaan, joten kerron. Vappuaatto meni kämppiksen kanssa pyykkiä pestessä (pestiin neljä isoa koneellista meidän kolmen tytön pyykkejä!), vappupaivänä heräsin 6.30 ja lähdin Turkuun. Jossain vaiheessa ehdin myös saada itseni Suomenmaahan (juttu näkyy ainakin toistaiseksi täällä) vähän arveluttavaan sävyyn. En nimittäin käytä ollenkaan alkoholia enkä myöskään halua skoolata muullakaan juomalla, siksi kuvateksti on vähän harhaanjohtava.

Turussa oli ihana kävellä aamulla Aurajoen rannassa, sillä ihmiset olivat vielä fiksusti selvin päin ja jokivarsi oli ehditty jo siivotakin melko hyvin. Turhaudun helposti roskan määrästä, mielestäni olisi korkea aika alkaa sakottaa roskaamisesta; kenellekään ei luulisi olevan iso vaiva viedä roskia kymmenen metrin päähän roskikseen tai kantaa niitä hetken mukanaan. Sama koskee tupakoitsijoita; tupakan tumppi on roska siinä missä mikä tahansa muukin ja se kuuluu roskikseen. Roska päivässä-liike muistaakseni jakoi aikoinaan tupakoitsijoille vanhoja filmipurkkeja matkastögiksiksi. Tiivis purkki on sopivan pieni taskuun eikä haju pääse sen läpi ainakaan kovin hyvin (sitäpaitsi tupakoitsijat haisevat joka tapauksessa tupakalle). Filmipurkkeja ei vain enää ole niin paljon liikenteessä kun on siirrytty digikuvaukseen. Hieno homma, jos joku keksii yhtä hyvän kierrätetyn purkin tuohon tehtävään. Tai vaihtoehtoisesti keksii, miten ihmiset saataisiin lopettamaan tupakanpoltto.

Nyt menen lähes tyhjälle jääkaapille miettimään, syönkö lounaaksi chili- vai soijakastiketta, muuta siellä ei juuri ole. Kaurapuuroksi taitaa mennä.

Eilen olen muistanut ajatuksissani erityisesti sinua, Sara, mutta en ehtinyt käydä koputtamassa ovellasi kun piti kiirehtiä Helsingin junaan. Toivottavasti päästään pian kiireettömälle kahvihetkelle johonkin ihanaan kahvilaan. Tai sinne Atskin näyttelyyn...

2 kommenttia:

  1. Me käytiin Tuomaksen kanssa Oulun rotuaarilla, siellä tuoksu maailman parhaalle silakalle tai muikulle, mitä lie, mutta jono oli pitkä, tyydyimme metrilakuun ja jätskiin. Meillä himassa vappu on perinteinen pihatyöpäivä, palkaksi päivän hommista voi ehkä saada munkin ja vähän simarusinoita.

    VastaaPoista
  2. Ilmoitus: Kävin lukemassa täällä :) Olisin kyllä tahtonu nähä sen jutun susta, mutta en vain löytänyt..siis sieltä Suomenmaan sivulta. Saat joskus näyttää sen mulle :P

    t.L

    VastaaPoista