maanantai 2. helmikuuta 2009

Tuokaa minulle tulppaaneita!

Helsinkiin oli tullut kevät sillä aikaa kun olin viikonlopun Oulussa. Annoin orkideoille ylimääräisen upotuskastelun, koska ne olivat niin voimakkaassa sitruunankeltaisessa auringonvalossa ikkunalaudalla. Niissä on taas nuppuja, ja niin on viirivehkassakin. Yleensä kai viirivehkat kukkivat lähes tauotta, mutta tuo minun yksilöni ei, koska se on vielä kovin pieni ja voimaton.

Olen lukenut aikaisemmin tilaamaani Tyylikkään köyhäilyn taitoa, jonka posti toi tänä aamuna. Ensimmäinen luku oli erittäin hyvä, toinen melko sekava. Kirjoittajalla on retoriikka hallussa, jos niin voi sanoa kirjoituksesta. Ideologiaa on vaikea kyseenalaistaa, koska se on sinänsä jo irtisanoutunut länsimaisen yhteiskunnan omistuskeskeisistä normeista, ikään kuin kieltänyt arvon. Koko kirjassa taitaakin oikeastaan olla kyse arvon kieltämisestä, siitä, miten köyhyys on vapautta. Ja kyllähän minä sen ymmärrän, vaikka en olekaan sisäistänyt, en välttämättä sisäistäkään. Itselläni on rahaan aika huoleton suhtautuminen. Jos sitä on, sitä voi käyttää, jos ei ole niin ei käytetä. En silti ole erityisen tuhlaavainen enkä koe mitään tarvetta yrittää tyhjentää tiliäni.

Ulkona syöminen on silti minusta kyllä mukavaa. Ravintolan ei välttämättä tarvi olla erityisen hieno, kunhan siellä saa syödä rauhassa. Kahvilat ovat jopa vielä suloisempia. Niissä on se huono puoli, että kahvi loppuu nopeammin kuin ruoka ja loppuaika menee helposti espresson kylkiäisinä tulleen fazerin sinisen konvehdin paperin taitteluun ja viimeisen kahvipisaran kierittämiseen kupissa ympäri ympäri ympäri. Eilen kävimme Vienan ja poikaystäviemme kanssa Amarillossa. Huomenna kokoustamme HeKO:n uuden ja vanhan hallituksen kanssa Ostrabotnialla.

2 kommenttia:

  1. Tykkään tulppaaneista. Tulisi tännekin kevät, mä tykkään keväästä. Oli kivaa syömässä. Mennään joskus uudestaan.

    VastaaPoista
  2. tuota uusinta blogiasi olisin halunnut kommentoida, mutta miten en löytänyt kommentointi kohtaa :) saattaa johtua ajankohdasta.

    ainoa kommentti olisikin kyllä vaan ollut, että hui kun lapset kasvaa nopeasti :)

    VastaaPoista