tiistai 17. helmikuuta 2009

Matéta ja ituja


Juon matéta sormenjälkisestä lasista, koska leivoin vähän aikaa sitten pizzaa ja läträsin oliiviöljyn kanssa. Tekee ihan hyvää kuiville käsilleni. Pizza oli hyvää: ei liikaa täytteitä. Toiseen laitoin tomaattipyreetä, aurinkokuivattua tomaattia ja emmentalraastetta, vastarouhittua pippuria ja oreganoa, toiseen edellisten lisäksi vihreää pestoa. Oliiviöljyllä läträsin, koska itse tehty pizza on minusta parasta, kun sen päälle laittaa paistamisen jälkeen paljon tuoretta basilikaa ja oliiviöljyä. Pidän tavallista ruokakaupasta ostettua basilikaa kasvamassa ikkunalaudalla ja vaihdan sen uuteen aina kun juuripaakku on kasvanut liian tiiviiksi.



Eilen liottamani mung-pavut ovat itäneet purkissaan, huomenna tai ylihuomenna ne ovat tarpeeksi pitkiä syötäväksi. Tuo muovinen idätyspurkki ei ole mikään sisustuselementti, mutta toimii kyllä hyvin eikä siinä idätettäviä juttuja tarvitse laittaa kuivauskaappiin unohduksiin (unohtaisin kuitenkin huuhdella, jos olisivat siellä). Idätyksestä kiinnostuneille on lisätietoa ja linkkejä vaikkapa tuolla wikipediassa (linkki sanassa "idätyksestä").

Tänään tuli uusi Olivia ja pidän kyllä siitä lehdestä paljon!

3 kommenttia:

  1. mä aattelin säästää olivian lukemisen junamatkalle, tosin HJ:n jutun luin jo.

    meidän äiti aina idättää noita papuja, ne on kyllä hyvä lisä moniin salaatteihin. mun käsittääkseni se ei kuitenkaa oo hirveen rankkaa hommaa (oliko se niinku wagner kuivatti sukkia?)

    VastaaPoista
  2. olivia on hyvä! just hain kaupasta kotimatkalla mukaani ja pienen suklaapatukan tietty ;)

    VastaaPoista
  3. wikke: idätys on hyvinkin verrattavissa sukankuivatukseen rankkuudessaan :)

    VastaaPoista